Το βιβλίο της Κέλιαν Κόνγουεϊ: Ο φόβος του Τραμπ για τη Μελάνια - Παραδέχεται την ήττα στις εκλογές του 2020

Το βιβλίο της Κέλιαν Κόνγουεϊ: Ο φόβος του Τραμπ για τη Μελάνια - Παραδέχεται την ήττα στις εκλογές του 2020 Facebook Twitter
0

Αποκαλύψεις για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ φέρνει το βιβλίο «Here's the deal», της Κέλιαν Κόνγουεϊ, η οποία υπήρξε πρώην ανώτατη σύμβουλός του από το 2017 έως το 2020 και υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας στις εκλογές του 2016.

Η Κόνγουεϊ ισχυρίζεται στο βιβλίο ότι εκείνη πιστώνεται τη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016 και στρέφεται εναντίον των αντρών αντιζήλων της χαρακτηρίζοντάς τους «μικρά ζηλιάρικα αγοράκια» που προσπάθησαν να πάρουν τα εύσημα για τη νίκη αυτή.

Μάλιστα, ειδικότερα για τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρετ Κούσνερ, ανέφερε ότι δυσανασχετούσε με τα επιτεύγματά της στις εκλογές. Ωστόσο, όπως σημειώνει, «ο Τζάρετ δεν είχε τα κότσια να μου το αναφέρει ο ίδιος, και ήταν η Ιβάνκα [Τραμπ] αυτή που μου είπε ότι ο σύζυγός της δυσανασχετούσε με όλα τα εύσημα που πήρα για τη νίκη στις εκλογές του 2016».

Η ίδια σημειώνει ότι ο Κούσνερ είναι υπεύθυνος για όσα έγιναν στις εκλογές του 2020, σε μια προεκλογική εκστρατεία που κόστισε δύο δισεκατομμύρια δολάρια αλλά και την προεδρία. 

Παράλληλα, ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από το βιβλίο είναι η αναγνώριση ότι ο Τραμπ έχασε τις εκλογές του 2020 παρά τους τότε ισχυρισμούς για νοθείες. «Παρά τα "βουνά" των χρημάτων που είχε συγκεντρώσει ο Τραμπ, η ομάδα του απλώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη δουλειά [...] Αντί να δεχτούν την ευθύνη για την ήττα, ενθάρρυναν πλήρως (ιδιωτικά, όχι στην τηλεόραση) τον Τραμπ να συνεχίσει να επιμένει ότι κέρδισε».  

«Κολλημένοι σε ένα παράλληλο σύμπαν, πολλοί υποστηρικτές του Τραμπ νόμιζαν ότι με κάποιο τρόπο ο πρόεδρος θα παρέμενε στην εξουσία ή θα επέστρεφε μετά την αποχώρησή του. Ο Τραμπ σοκαρίστηκε περισσότερο όταν έχασε το 2020, νομίζω, παρά όταν κέρδισε το 2016», γράφει η Κόνγουεϊ.

Ωστόσο, σημείωσε ότι η αμφισβήτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων ή των «κομματικών ακτιβιστών» δε σε κάνει αυτόματα και απαραίτητα «Σαμάνο QAnon» (αναφέρεται στην εισβολή στο Καπιτώλιο).

«Ο Τραμπ φοβήθηκε τη Μελάνια»

Μια άλλη ενδιαφέρουσα αποκάλυψη αφορά τις εκλογές του 2016 όταν ο Τραμπ, σύμφωνα με το βιβλίο, βρέθηκε κοντά σε παραίτηση από την προεκλογική εκστρατεία. Συγκεκριμένα, ένα βίντεο με χυδαία σεξιστικά σχόλια εναντίον των γυναικών έκανε τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο να ρωτήσει τους συμβούλους του αν θα πρέπει να αφήσει τη διεκδίκηση του χρίσματος. 

Σύμφωνα με την Κόνγουεϊ, δύο πράγματα τον εμπόδισαν να παραιτηθεί: η συμβουλή της να μη το κάνει και η συνειδητοποίηση ότι το να φύγει από την εκστρατεία τόσο αργά θα ήταν σα να έδινε κατ' ευθείαν τον Λευκό Οίκο στη Χίλαρι Κλίντον.

«Αν και ο Τραμπ με άκουσε και με σεβόταν εμένα και τις άλλες γυναίκες στην εκστρατεία και το προσωπικό του Λευκού Οίκου, δεν μας φοβόταν. Ο φόβος υπήρχε για ένα άτομο: τη Μελάνια», σημειώνει. «Για αυτόν, το να την αντιμετωπίσει ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι της όλης δοκιμασίας».

Η Μελάνια ήταν ξεκάθαρη ότι θέλει να εκδώσει μια αυστηρή δήλωση στην οποία θα καταδικάζει ευθέως τα σχόλια του συζύγου της. Όταν η Κόνγουεϊ ετοίμασε ένα προσχέδιο της ανακοίνωσής της, η Μελάνια της είπε «κάνε το πιο σκληρό».

Στο τέλος η δήλωσή της έγραφε: «Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο σύζυγός μου είναι απαράδεκτες και προσβλητικές για μένα. Αυτό δεν αντιπροσωπεύει τον άνθρωπο που ξέρω. Έχει την καρδιά και το μυαλό ενός ηγέτη. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα δεχτεί τη συγγνώμη του, όπως και εγώ, και θα επικεντρωθεί στα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει το έθνος μας και ο κόσμος ».

Με πληροφορίες από Daily Mail και Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ