Βασίλισσα Ελισάβετ: Οκτώ νέες πόλεις προς τιμήν της για το πλατινένιο ιωβηλαίο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οκτώ νέες πόλεις προς τιμήν της για το πλατινένιο ιωβηλαίο Facebook Twitter
0

Οκτώ νέες πόλεις δημιουργούνται για το πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ σε Αγγλία, Σκωτία, Νησιά Φώκλαντ και στη Νήσο του Μαν.

Συγκεκριμένα τον, οι Milton Keynes στην Αγγλία, Dunfermline στη Σκωτία, Bangor στη Βόρεια Ιρλανδία και Wrexham στην Ουαλία παίρνουν τον βασιλικό τίτλο ενώ για πρώτη φορά ανάλογη τιμή γίνεται και σε Υπερπόντια Επικράτεια - το Stanley, στα Φώκλαντ - και μια περιοχή εξαρτώμενη από το στέμμα, το Douglas, στη Νήσο του Μαν.

Οι Colchester και Doncaster συμπληρώνουν τη λίστα των πόλεων που λαμβάνουν τη βασιλική τιμή.

Οι υποψήφιες πόλεις έπρεπε να δείξουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και τους βασιλικούς δεσμούς τους.

Ο διαγωνισμός «Platinum Jubilee civic awards» απαιτούσε επίσης οι περιοχές να δείξουν πώς η τοπική τους ταυτότητα και οι κοινότητές τους άξιζαν να τους απονεμηθεί το βασιλικό καθεστώς.

Οι νέες πόλεις μπορούν να αναμένουν μία ευνοϊκότερη αντιμετώπιση στις τοπικές κοινότητες και νέες ευκαιρίες για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, όπως δήλωσε το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο τελευταίος διαγωνισμός για την απόκτηση πολιτικών διακρίσεων διεξήχθη πριν από μια δεκαετία για να σηματοδοτήσει το Αδαμάντιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας.

Για πρώτη φορά φέτος επετράπη να υποβάλουν αίτηση περιοχές που υπόκεινται στο στέμμα αλλά και υπερπόντια εδάφη.

Η ανακοίνωση αυτή της λίστας ανεβάζει τον αριθμό των επίσημων πόλεων στο ηπειρωτικό Ηνωμένο Βασίλειο σε 76, με 55 στην Αγγλία, οκτώ στη Σκωτία, επτά στην Ουαλία και έξι στη Βόρεια Ιρλανδία.

Σχεδόν 40 τοποθεσίες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο, υπέβαλαν την προσφορά τους να γίνουν πόλεις.

Οι αιτήσεις αξιολογήθηκαν στη συνέχεια από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και υπουργών του Υπουργικού Συμβουλίου, προτού υποβληθεί σύσταση στη βασίλισσα.

Τώρα θα προετοιμαστούν Επιστολές Ευρεσιτεχνίας, οι οποίες θα απονείμουν κάθε ένα από τα βραβεία επίσημα και θα παρουσιαστούν στους νικητές αργότερα μέσα στη χρονιά.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ