Βαρκελώνη: Τέλος στα υπαίθρια πάρτι με πρόστιμα έως και 600 ευρώ

Βαρκελώνη: Τέλος στα υπαίθρια πάρτι με πρόστιμα έως και 600 ευρώ Facebook Twitter
Πάρτι στην Μπαρσελονέτα - Φωτ.: Getty Images.
0

Η Βαρκελώνη αποφάσισε να προχωρήσει στην απαγόρευση των υπαίθριων πάρτι με αλκοόλ, γνωστά ως «botellones», επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμα έως και 600 ευρώ.

Μέχρι τώρα, τα πρόστιμα κυμαίνονταν από 60-100 ευρώ, τα οποία εάν πληρώνονταν εντός 30 ημερών μειώνονταν κατά 75%.

Σύμφωνα με τον Πέδρο Βελάσκεζ, τον αρχηγό της αστυνομίας της πόλης, μεταξύ 2 και 8 Αυγούστου 747 άτομα έλαβαν πρόστιμα έως και 100 ευρώ επειδή έπιναν αλκοόλ στο δρόμο.

Πλέον, τα υψηλότερα πρόστιμα θα επιβάλλονται για πρόκληση αναταραχής ή αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Τα πρόστιμα έρχονται στο πλαίσιο νόμου που ψήφισε η προηγούμενη δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας, ο οποίος σύμφωνα με τους επικριτές περιορίζει σοβαρά την ελευθερία του λόγου και την ελευθερία του συνέρχεσθαι.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η έγκαιρη πληρωμή των προστίμων τα μειώνει μόνο κατά 50%.

«Τα πρόστιμα των 600 ευρώ είναι για πρόκληση σοβαρής αναστάτωσης στην καθημερινή ζωή των πολιτών», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο δημοτικός σύμβουλος, Άλμπερτ Μπάτγιε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα botellones, όπου εκατοντάδες και περιστασιακά χιλιάδες νέοι συγκεντρώνονται σε πλατείες, πάρκα ή παραλίες τη νύχτα δεν είναι νέο φαινόμενο. Ωστόσο, αποτέλεσαν βασικό τρόπο διασκέδασης στη Βαρκελώνη το περασμένο καλοκαίρι, όταν η απαγόρευση κυκλοφορίας και οι αυστηροί περιορισμοί λόγω κορωνοϊού έκλειναν τα μπαρ αρκετά νωρίς.

Εκατοντάδες μαζεύονταν από Πέμπτη έως Κυριακή για να πιουν όλη τη νύχτα στην παραλία της Μπαρσελονέτα ή στους δρόμους της παλιάς πόλης. 

Οι προσπάθειες της αστυνομίας να διαλύσει τα πλήθη πολλές φορές εμποδιζόταν ενώ η επιβολή προστίμων ειδικά σε τουρίστες δεν είχε κανένα αντίκρισμα αφού ήξεραν ότι θα έφευγαν από τη χώρα σύντομα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ