Αυτός είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Αυτός είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο Facebook Twitter
4

Είναι γεννημένος το έτος που η Ελλάδα είχε κάνει τον καταστροφικό πόλεμο με την Τουρκία και ένα χρόνο μετά την τέλεση των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το 1897 και είναι πλέον ο τελευταίος άνδρας που έχει γεννηθεί το 19ο αιώνα και ζει ακόμη. Ο Ιάπωνας Jiroemon Kimura ήρθε στον κόσμο στις 19 Απριλίου του 1897, είναι πρώην ταχυδρόμος και κατέχει τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες. Παίρνει δε τα σκήπτρα από τον  καλιφορνέζο Christian Mortensen, ο οποίος πέθανε το 1998 σε ηλικία 115 ετών και 252 ημερών.

Όπως γράφει η Daily Mail, σύμφωνα με μια ερευνητική ομάδα του UCLA πάνω σε θέματα γεροντολογίας σήμερα στον κόσμο υπάρχει μόνο αυτός και άλλες 21 γυναίκες που γεννήθηκαν πριν από την Πρωτοχρονιά του 1901.

 

Αυτός είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο Facebook Twitter

Οι περισσότεροι από αυτούς ζουν στις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία, ενώ υπάρχουν και κάποιοι υπεραιωνόβιοι (όσοι έχουν ξεπεράσει τα 110 χρόνια ζωής) στην Ευρώπη και τον Καναδά.

Όπως κάθε υπεραιωνόβιος που σέβεται τον εαυτό του ο Kimura έχει τη δική του συνταγή της μακροζωίας: «Να τρώτε ελαφρά». Δεν καπνίζει, πίνει λίγο αλκοόλ και πάντα σταματάει να τρώει όταν νιώθει ότι έχει χορτάσει κατά 80%.

Ίσως όμως το μυστικό να κρύβεται και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Kyotango που με 60 χιλιάδες πληθυσμό διαθέτει 95 αιωνόβιους.

Ο κ. Kimura έχει 14 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 13 τρισέγγονα.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ