Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι της Αμερικής -Ανάμεσά τους και Έλληνες

Ο Τζιμ Ντέιβις Facebook Twitter
Φωτ: Matthew J. Lee/The Boston Globe via Getty Images
0

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στις ΗΠΑ είναι φτωχότεροι από ό,τι πριν από ένα χρόνο - και το όριο για να μπει κανείς στη λίστα μειώθηκε για πρώτη φορά από την οικονομική κρίση, όπως αναφέρει το Forbes.

Η φετινή λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς στον κόσμο δείχνει ότι αξίζουν συνολικά 4 τρισ. δολάρια, 500 δισ. δολάρια λιγότερα από πέρυσι.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Έλον Μασκ και ακολουθούν Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς. Μια μάτια στη λίστα αποκαλύπτει και τα ονόματα μεγιστάνων ελληνικής καταγωγής.

Ο Τζον Κατσιματίδης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας σουπερμάρκετ Cristedes, βρίσκεται στο Νο261, καθώς η περιουσία του αυξήθηκε από τα 3,7 δισ. δολάρια στα 4,1 δισ. δολάρια.

Ο ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας της New Balance, Τζιμ Ντέιβις, βρίσκεται στη 271η θέση, αν και είδε την περιουσία του να μειώνεται στα 4 δισ..

Στη θέση 288 της λίστας βρίσκεται ο Ντιν Μητρόπουλος με περιουσία 2,7 δισ. δολάρια.

Μετά από δύο χρόνια απουσίας στη λίστα του Forbes επέστρεψε ο ελληνοϊταλικής καταγωγής Τζον Πολ ΝτεΤζόρια, με περιουσία 2,9 δισ. δολάρια (θέση 369). Πρόκειται για τον ιδρυτή της εταιρείας τεκίλα Patron Spirits Co. αλλά και  της εταιρείας προϊόντων περιποίησης μαλλιών John Paul Mitchell Systems.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ