Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: «Βρέθηκε στη Νορβηγία το παιδί - Πώς το έβγαλαν από τη χώρα»

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: «Βρέθηκε στη Νορβηγία το παιδί – Τον έβγαλαν με πλαστό διαβατήριο» Facebook Twitter
0

Εκτός Ελλάδας βρίσκεται το 6χρονο αγόρι για το οποίο έχει εκδοθεί Amber Alert μετά την αρπαγή του από το σπίτι όπου έμενε με τη μητέρα του, στην Κηφισιά.

Όπως αποκάλυψε η δικηγόρος του πατέρα, το αγόρι βρίσκεται στη Νορβηγία. Η συνήγορος, έλαβε email από Νορβηγό συνάδελφο της που επισήμως της ανακοίνωσε ότι το παιδί βρίσκεται στη Σκανδιναβική χώρα. 

Επαληθεύτηκαν έτσι οι εκτιμήσεις της μητέρας πως το παιδί το είχε αρπάξει ο πατέρας του, μαζί με έναν Ισλανδό θείο του, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό.

«Σήμερα το πρωί με ενημέρωσε η γραμματέας μου, ότι χθες στις 6 το απόγευμα, που το γραφείο μας ήταν κλειστό, μου κοινοποιήθηκε ένα email το οποίο απέστειλε ένας Νορβηγός δικηγόρος, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση στην Νορβηγία και το έστειλε στο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί την μητέρα». Το email αυτό που είχε κοινοποιηθεί και σε εμένα έλεγε μεταξύ άλλων, ότι το παιδί βρίσκεται ασφαλές στην Νορβηγία. Εγώ με τη σειρά μου αυτό το email το προώθησα στο Xαμόγελο του Παιδιού και στο αστυνομικό τμήμα Κηφισιάς που έχει αναλάβει την υπόθεση” δήλωσε στον ιστότοπο Newsit η κα Αδαμοπουλου, που εκπροσωπεί τον Νορβηγό πατέρα στην Ελλάδα. 

Κατ πληροφορίες που επικαλείται το μέσο, ο 6χρονος βγήκε από την χώρα με πλαστό διαβατήριο, ταξιδεύοντας μέσω Δανίας στη Νορβηγία, με τον πατέρα και τον θείο του. Ωστόσο, σε επιστολή των Νορβηγών δικηγόρων προς τους Έλληνες δικηγόρους, οι Νορβηγοί λένε ότι «τα ελληνικά δικαστήρια απέτυχαν να ανταποκριθούν στα πρότυπα της Σύμβασης της Χάγης του 1980 για την άμεση επιστροφή του απαχθέντος παιδιού στη χώρα της μόνιμης διαμονής του» προσθέτοντας μάλιστα: «Ο πελάτης σας αρνήθηκε να καταθέσει στο Δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο που διορίστηκε από το Δικαστήριο με έξοδα του κράτους. Η απόφαση επιδόθηκε στην πελάτισσά σας, αλλά επέλεξε - δυστυχώς - να μην την σεβαστεί».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υιοθέτησαν εξάχρονη με νανισμό και διαπίστωσαν ότι είναι ενήλικη- Η πρωτοφανής ιστορία που έγινε ντοκιμαντέρ

Διεθνή / Natalia Grace: Η γυναίκα με νανισμό που κατηγορήθηκε ότι παρίστανε το παιδί απαντά για πρώτη φορά

Η πρωτοφανής ιστορία της έγινε ντοκιμαντέρ - Η δικαστική διαμάχη με την "οικογένειά" της, η αλήθεια περί ψυχοπάθειας και η απόφαση να δώσει στη δημοσιότητα τη δική της εκδοχή
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ