Αρνητικό ρεκόρ 26 ετών στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ

Αρνητικό ρεκόρ 26 ετών στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ Facebook Twitter
0

Σε ιστορικό χαμηλό 26 ετών έπεσαν οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Ιούνιο. 

Μόλις 1,06 εκατομμύρια αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην ΕΕ τον Ιούνιο και κάποιες αυτοκινητοβιομηχανίες είδαν πτώση σχεδόν 50%. Η Volkswagen ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίας, με σχεδόν 25% λιγότερες πωλήσεις σε σύγκριση με τον περσινό Ιούνιο. 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου φέτος, η Stellantis ήταν εκείνη που είδε τη μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 21,1%. Στη Volvo, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 47,9% τον Ιούνιο και κατά 28,5% το πρώτο εξάμηνο του χρόνου. Η Jaguar Land Group είδε πτώση 13,2% τον Ιούνιο, αλλά υπέστη το σφοδρότερο πλήγμα φέτος, με 34,7% μέχρι στιγμής. 

Αρνητικό ρεκόρ 26 ετών στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ Facebook Twitter

Ο πληθωρισμός, τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, η αύξηση των κρουσμάτων σε κάποιες χώρες αλλά και η συνεχιζόμενη έλλειψη τσιπ είναι μερικά από τα προβλήματα που πλήττουν την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη, που έχει ήδη καταγράψει 12 συνεχείς μήνες πτώσης. 

Τους πρώτους έξι μήνες, οι πωλήσεις έπεσαν κατά σχεδόν 14%. Και οι τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν ανακοινώσει μείωση πωλήσεων νέων αυτοκινήτων. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ