Από σήμερα οι intersex στη Γερμανία αναγνωρίζονται νόμιμα ως τρίτο φύλο

Από σήμερα οι intersex στη Γερμανία αναγνωρίζονται νόμιμα ως τρίτο φύλο Facebook Twitter
0

Οι intersex άνθρωποι στη Γερμανία μπορούν τώρα να αναγνωριστούν νόμιμα ως τρίτο φύλο, σύμφωνα με νέο νόμο που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο και τίθεται σε ισχύ από σήμερα.

Οι άνθρωποι που δεν ταιριάζουν στον βιολογικό ορισμό του αρσενικού ή του θηλυκού μπορούν πλέον να επιλέξουν την τρίτη κατηγορία «diverse» στα επίσημα έγγραφα.

Εκείνοι που επιθυμούν αυτή την επιλογή θα χρειαστούν ωστόσο πιστοποιητικό γιατρού για να εγγραφούν εκ νέου

Οι Intersex γεννιούνται τόσο με αρσενικά όσο και με γυναικεία χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να εμφανιστούν κατά τη γέννηση ή αργότερα στη ζωή.

Αρκετές ακόμη χώρες έχουν εγκρίνει τέτοιους νόμους τα τελευταία χρόνια για να βοηθήσουν στη νομική αναγνώριση των ανθρώπων αυτών.

Το αυστριακό συνταγματικό δικαστήριο προέβη σε παρόμοια απόφαση τον Ιούνιο, ενώ η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Μάλτα, η Ινδία και ο Καναδάς έχουν περάσει όλα τα μέτρα για την αποκατάσταση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι διαφυλικοί πολίτες.

Ο ΟΗΕ λέει ότι σχεδόν 1,7% του παγκόσμιου πληθυσμού γεννιούνται με τέτοια χαρακτηριστικά - περίπου ο ίδιος αριθμός ατόμων που γεννιούνται με κόκκινα μαλλιά.

Η Γερμανία επέτρεπε σε intersex ανθρώπους να μην επιλέξουν το αντρικό ή το γυναικείο φύλο από το 2013 και να μένει κενό το πεδίο του φύλου.

Αλλά, το 2017 το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι ήταν μια διάκριση η άρνηση της επιλογής φύλου.

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την αλλαγή νόμου τον περασμένο μήνα, που θα τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ