Ανοιχτή επιστολή στο BBC για την αποτυχία του να καλύψει θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Ανοιχτή επιστολή στο BBC για την αποτυχία του να καλύψει θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Facebook Twitter
AP
0

Για αποτυχία στην κάλυψη θεμάτων που αφορούν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, και ειδικά προς τα τρανς άτομα κατηγορείται το BBC σε ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν πάνω από 900 άτομα.

Η επιστολή, που οργανώθηκε από πρώην τεχνολόγο έρευνας και ανάπτυξης του BBC, Chris Northwood, ουσιαστικά υποδηλώνει ότι το BBC αυτή τη στιγμή «παραβιάζει τους δημόσιους σκοπούς του στις πρόσφατες αναφορές και κάλυψη» των θεμάτων που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ+ και ειδικά την τρανς κοινότητα.

Η επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε στο Medium, σημειώνει ότι ο πρωταρχικός «δημόσιος σκοπός» του BBC ως κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι ότι «το περιεχόμενο πρέπει να παρέχεται στα υψηλότερα πρότυπα της δημοσιογραφικής σύνταξης» και «πρέπει να προσφέρει ένα εύρος και βάθος ανάλυσης και περιεχομένου».

«Συγκεκριμένα, κάποια πρόσφατη κάλυψη σχετικά με ζητήματα της τρανς κοινότητας ήταν μάλλον ρηχή παρά (παρουσιάστηκε) σε βάθος, και έλαβε τις απόψεις ομάδων εκστρατείας κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων ως γεγονός, αντί να τις διερευνήσει σε βάθος», αναφέρεται στην επιστολή.

«Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παρουσίαση της LGB Alliance ως φιλικά προσκείμενης οργάνωσης προς την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, εστιάζοντας καθαρά στον σεξουαλικό προσανατολισμό και όχι στο φύλο, όταν η εκστρατεία και η δράση μιας τέτοιας ομάδας δεν το υποστηρίζει αυτό, αλλά αντίθετα (το BBC) την παρουσιάζει σαν μία  πραγματικά αντι-τρανς οργάνωση», αναφέρεται στην επιστολή.

Η επιστολή επικρίνει επίσης το BBC ότι επέτρεψε τη διάδοση «παραπληροφόρησης» μέσω των πλατφορμών του από «αντι-τρανς εκστρατείες».

«Αν και υπήρξαν αρκετά ντοκιμαντέρ που εστιάζουν την εμπειρία των τρανς ατόμων, όταν πρόκειται για γενικότερη κάλυψη, υπάρχει έλλειψη ακρίβειας και αυθεντικότητας στην αναπαράσταση της ζωής των τρανς ατόμων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζει δε λέγοντας ότι το BBC επέλεξε να επικεντρωθεί σε «εξειδικευμένα» ζητήματα όπως οι τρανς γυναίκες στον αθλητισμό κ.λπ αντί να διερευνήσει τις πραγματικές εμπειρίες της τρανς κοινότητας.

Η επιστολή καταλήγει με μια σειρά συστάσεων προς το BBC για να βοηθήσει στη βελτίωση της προσέγγισής του στα θέματα που αφορούν στην τρανς κοινότητα. Ζητά δε, από το BBC να εφαρμόσει «εκπαίδευση προσωπικού» σε θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες στον τομέα ειδήσεων και επικαιρότητας «που επέτρεψε την παραπληροφόρηση για θέματα που αφορούν τα άτομα τρανς, να εξαπλωθεί ανεξέλεγκτα».

Η επιστολή ζητά επίσης από το BBC να «συμπεριλάβει τρανς άτομα στην κάλυψη της ζωής τους» και να αποφύγει τα «επιχειρήματα που παρουσιάζουν οι αντι-τρανς εκστρατείες».

Η επιστολή έχει ήδη υπογραφεί από περισσότερα από 900 άτομα, μεταξύ των οποίων η τρανς παρουσιάστρια India Willoughby, ο τρανς ακτιβιστής Freddy McConnell και η ακτιβίστρια ΛΟΑΤΚΙ+ Katy Montgomerie.

Με πληροφορίες του PInkNews

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O «πόλεμος» της παραπληροφόρησης - Πώς μπορεί η ΕΕ να συμβάλει; 

Digital EU Forward / O «πόλεμος» της παραπληροφόρησης - Ένας ειδικός αποκαλύπτει τι συμβαίνει και πώς μπορεί η ΕΕ να δράσει; 

Ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας της ΕΕ για την παραπληροφόρηση, Lutz Güllner, σε μια συνέντευξη για τις διαδικτυακές επιθέσεις, τη στρατηγική παραπληροφόρησης της Ρωσίας, τη διάδοση των fake news και τα εργαλεία επαλήθευσης πληροφοριών.  Συνέντευξη στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ