Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Με βίασαν στα 22 μου, δόξα τω Θεώ η άμβλωση ήταν επιλογή

Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: Με βίασαν στα 22 μου, δόξα τω Θεώ η άμβλωση ήταν επιλογή Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Αλεξάντρια Οκάσιο- Κορτέζ μίλησε για τον βιασμό που υπέστη σε νεαρή ηλικία, σε συγκέντρωση υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση και τόνισε πόσο ευγνώμων ήταν που τότε είχε την επιλογή για τερματισμό της κύησης, αν αυτό χρειαζόταν. 

«Όταν ήμουν περίπου 22-23 ετών, με βίασαν ενώ ζούσα εδώ, στη Νέα Υόρκη», είπε η βουλευτής στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Ήμουν εντελώς μόνη. Μάλιστα, ένιωθα τόσο μόνη, που χρειάστηκε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα, στο κέντρο του Μανχάταν», περιέγραψε. 

«Ενώ περίμενα το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν δόξα τω Θεώ που, τουλάχιστον, έχω επιλογή. Δόξα τω Θεώ που μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να επιλέξω τη μοίρα μου», συνέχισε, αναφερόμενη στο δικαίωμα στην άμβλωση. 

«Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία και αυτό μας αφορά όλους. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι ένα ζήτημα για όλους μας», υπογράμμισε. 

Η ανατροπή, από το Ανώτατο Δικαστήριο, της απόφασης με την οποία είχε γίνει συνταγματικό δικαίωμα η άμβλωση στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο και κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα. 

«Πρέπει από αυτή τη στιγμή να είμαστε ανένδοτοι, προκειμένου να αποκατασταθούν και να είναι εγγυημένα όλα τα δικαιώματά μας εδώ, στις ΗΠΑ», τόνισε η Οκάσιο- Κορτέζ μιλώντας στη συγκέντρωση. 

Με πληροφορίες από Insider
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Νέο πλήγμα στην πυρηνική ασφάλεια: Η Ρωσία αναστέλλει τις επιθεωρήσεις βάσει της Συνθήκης START με τις ΗΠΑ

«Αποτέλεσμα της επιμονής της Ουάσινγκτον ότι θα επιδιώξει την επανέναρξη των επιθεωρήσεων υπό συνθήκες που δεν λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα»
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ