Αφγανισταν: Πατέρας πούλησε την 9χρονη κόρη του για νύφη σε 55χρονο - «Σε παρακαλώ μη την χτυπάς»

Αφγανισταν: Πατέρας πούλησε την 9χρονη κόρη του για νύφη σε 55χρονο - «Σε παρακαλώ μη την χτυπάς» Facebook Twitter
H Παρουάνα Μαλίκ και ο πατέρας της - Πηγή: CNN.
0

«Αυτή είναι η νύφη σου. Σε παρακαλώ να την προσέχεις και να μην τη χτυπάς» είπε ο πατέρας της 9χρονης Παρουάνα Μαλίκ στον 55χρονο άνδρα που σκοπεύει να την πουλήσει για νύφη στο Αφγανιστάν

Η μόλις 9 ετών Παρουάνα είναι ένα μικρό κοριτσάκι με σκούρα μάτια και ροδαλά μάγουλα. Όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της, παίζει με τις φίλες της σχοινάκι και γελά δυνατά. Όταν όμως επιστρέφει στο φτωχικό της σπίτι που μοιάζει περισσότερο με καλύβα θυμάται την τραγική της μοίρα: θα πουληθεί σε έναν άγνωστο ως νύφη.

Ο άντρας που θέλει να αγοράσει την Παρουάνα λέει ότι είναι 55, όμως για εκείνη είναι «ένας γέρος» όπως λέει στο CNN με λευκά φρύδια και πυκνή λευκή γενειάδα. Ανησυχεί ότι θα τη χτυπάει και θα την αναγκάζει να κάνει δουλειές του σπιτιού. 

Οι γονείς της όμως λένε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή. Για τέσσερα χρόνια, η οικογένειά της ζει σε έναν αφγανικό καταυλισμό εκτοπισμένων στη βορειοδυτική επαρχία Μπαντγκίς, επιζώντας με ανθρωπιστική βοήθεια και εργασία σε άθλιες συνθήκες, κερδίζοντας λίγα δολάρια την ημέρα. 

Αφγανισταν: Πατέρας πούλησε την 9χρονη κόρη του για νύφη σε 55χρονο - «Σε παρακαλώ μη την χτυπάς» Facebook Twitter
Ο καταυλισμός στη βορειοδυτική επαρχία Μπαντγκίς - Πηγή: CNN.

Όμως η ζωή έγινε ακόμα πιο δύσκολη από τότε που οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν στις 15 Αυγούστου. Καθώς η διεθνής βοήθεια περιορίζεται και η οικονομία της χώρας καταρρέει, δεν είναι σε θέση να αγοράσουν ούτε βασικά ήδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, όντας έτσι απεγνωσμένοι για χρήματα. 

Ο Αμπντούλ Μαλίκ, πατέρας της Παρουάνα, ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί τη νύχτα. Πριν από την πώληση, είπε στο CNN, ότι έχει καταρρεύσει από τις ενοχές, την ντροπή και την ανησυχία για το μέλλον της κόρης του.

Προσπάθησε να αποφύγει να την πουλήσει. Λέει πως ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της επαρχίας για να ψάξει ανεπιτυχώς τελικά δουλειά. Στη συνέχεια, αναφέρει ότι έχει δανειστεί «πολλά χρήματα» από συγγενείς και πως η γυναίκα του κατέφυγε ακόμα και στο να εκλιπαρήσει άλλους κατοίκους του καταυλισμού για φαγητό.

Όμως νιώθει ότι δεν έχει άλλη επιλογή για να ταΐσει την οικογένειά του. «Είμαστε οκτώ μέλη στην οικογένεια», είπε στο CNN. «Πρέπει να την πουλήσω για να κρατήσω ζωντανά τα άλλα μέλη της οικογένειας».

Τα χρήματα από την πώληση της Παρουάνα θα συντηρήσουν την οικογένεια μόνο για λίγους μήνες, προτού ο Μαλίκ χρειαστεί να βρει κάποια άλλη λύση.

Η Παρουάνα είπε ότι ήλπιζε να αλλάξει τη γνώμη των γονιών της. Είχε όνειρα να γίνει δασκάλα και δεν ήθελε να εγκαταλείψει την εκπαίδευσή της. Όμως τα παρακάλια της ήταν μάταια καθώς τελικά πουλήθηκε.

Η 9χρονη Παρουάνα είναι ένα από τα πολλά νεαρά κορίτσια στο Αφγανιστάν που πουλήθηκαν για γάμο καθώς βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα. Η πείνα έχει ωθήσει ορισμένες οικογένειες να παίρνουν τέτοιες σοκαριστικές αποφάσεις ειδικότερα καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ