Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ βάζει όριο στον αριθμό των επιβατών το καλοκαίρι

Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ βάζει όριο στον αριθμό των επιβατών το καλοκαίρι Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ έθεσε όριο σήμερα στον αριθμό των επιβατών που θα εξυπηρετήσει κατά τη θερινή ταξιδιωτική περίοδο, επικαλούμενο ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Η αλλαγή αυτή σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της Ευρώπης σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της KLM, της ολλανδικής θυγατρικής της Air France-KLM, θα πρέπει να ακυρώσουν απροσδιόριστο αριθμό πτήσεων.

Η διοίκηση του αεροδρομίου είπε ότι θα δέχεται περίπου 70.000 επιβάτες την ημέρα, περίπου 16% ή 13.500 λιγότερους επιβάτες την ημέρα, από ό,τι είχαν προγραμματίσει οι αεροπορικές εταιρείες.

«Ο καθορισμός ενός ορίου τώρα σημαίνει ότι η μεγάλη πλειονότητα των ταξιδιωτών θα μπορούν να ταξιδέψουν από το Schiphol με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Dick Benschop.

Η KLM από την πλευρά της είπε ότι θα θεωρήσει τη διοίκηση του αεροδρομίου υπεύθυνη για τις οικονομικές επιπτώσεις της κίνησης. Πρόσθεσε δε, ότι δεν αναμένει να χρειαστεί να ακυρώσει τις υπάρχουσες κρατήσεις «σε μεγάλη κλίμακα».

Τα αεροδρόμια σε όλη την Ευρώπη πλήττονται από εργατικά και υλικοτεχνικά προβλήματα, καθώς τα ταξίδια αυξήθηκαν μετά το τέλος του lockdown.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa και η easyJet έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια για μείωση των πτήσεων αυτό το καλοκαίρι.

Τα ταξίδια μέσω του Schiphol ωστόσο διακόπτονται συχνά από τον Απρίλιο λόγω ελλείψεων σε εργαζομένους στον τομέα της ασφάλειας και χειριστές αποσκευών. Εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί και οι μεγάλες ουρές έχουν γίνει πλέον ρουτίνα.

Η γερμανική Lufthansa σκοπεύει να ακυρώσει 900 εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις στους κόμβους της στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο τον Ιούλιο. Ο οικονομικός αερομεταφορέας της Eurowings επίσης ακυρώνει εκατοντάδες πτήσεις την ίδια περίοδο.

Η EasyJet στη Γερμανία θα μειώσει περίπου 12 πτήσεις την ημέρα από και προς το αεροδρόμιο του Βερολίνου. Συνολικά 1.000 από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ