Το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο -Ήδη, μοιάζει με πόλη, χλιδή και ανέσεις

Το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης Facebook Twitter
Φωτ: Changi Airport
0

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης, εδώ και χρόνια, αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αεροδρόμια του κόσμου, με πολλούς να το θεωρούν προορισμό από μόνο του.

Για μια δεκαετία κυριαρχούσε στα ετήσια βραβεία Skytrax «Τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου», χάνοντας την πρωτιά του από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad του Κατάρ το 2021, ενώ το 2022 κατέλαβε την τρίτη θέση στη λίστα, μένοντας πίσω από το Hamad και το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο.

Πλέον, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου επικεντρώνονται στο μέλλον και επιθυμούν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα, επεκετείνοντάς το.

Το διοικητικό συμβούλιο του αεροδρομίου Changi σχεδιάζει την επέκταση του τέρμιναλ 5, το οποίο δεν θα είναι ένα κτίριο εξυπηρέτησης επιβατών. Το τέρμιναλ 5 θα είναι τόσο μεγάλο όσο και τα υπόλοιπα τέσσερα μαζί.

Singapore's Changi Airport Facebook Twitter
Φωτ: Changi Airport

Η κατασκευή του τέρμιναλ θα ξεκινήσει περίπου 2 χρόνια, ενώ αναμένεται να περάσει στη διάθεση των επισκεπτών στα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Lee Hsien Loong ανέφερe ότι τα σχέδια για το τέρμιναλ «πάγωσαν» λόγω της πανδημίας, ωστόσο, πλέον έχει βελτιωθεί ο σχεδιασμός του.

«Πρόθεσή μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε τι μπορεί να είναι ένας τερματικός σταθμός αεροδρομίου», δήλωσε ο σχεδιαστής Thomas Heatherwick σε δήλωσή του.

«Τα περισσότερα αεροδρόμια δεν είναι σπουδαία μέρη για να περνάς χρόνο, αλλά το Changi ήταν πάντα διαφορετικό. Αντί να φτιάξουμε έναν ενιαίο τεράστιο όγκο στα περίχωρα μιας πόλης για την αποκλειστική χρήση των ταξιδιωτών, το σχέδιό μας είναι να δημιουργήσουμε έναν κοινωνικό χώρο που οι άνθρωποι που ζουν στην πόλη είναι ενθουσιασμένοι που τον επισκέπτονται».

Singapore's Changi Airport Facebook Twitter
Φωτ: Changi Airport

Πώς θα μοιάζει; Άγνωστο!

Προς το παρόν δεν έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σχέδια από το εσωτερικό, αλλά ο βασικός σχεδιαστής της KPF, Trent Tesch, λέει ότι ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από το μοναδικό μείγμα φύσης και πόλης της Σιγκαπούρης.

«Έχουμε συνειδητοποιήσει τη διεθνή σημασίας αυτού του έργου και επικεντρωνόμαστε στη δημιουργία όχι μόνο ενός εμβληματικού κτιρίου που είναι αναγνωρίσιμο το αεροδρόμιο Changi, αλλά και μιας αξέχαστης και θετικής εμπειρίας για τους ταξιδιώτες και το ευρύτερο κοινό», ανέφερε σε δήλωσή του.

Singapore's Changi Airport Facebook Twitter
Φωτ: Changi Airport

Το αεροδρόμιο Changi άνοιξε το 1981, αναβαθμίζοντας την έννοια του αεροδρομίου και δημιουργώντας μια διαφορετική εμπειρία. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, το αεροδρόμιο άρχισε να αποκτά ανέσεις που έκαναν τους ταξιδιώτες να το ξεχωρίσουν.

Το 1995 έφτιαξαν πισίνα σε χώρο διέλευσης, ενώ το τρία χρόνια αργότερα τοποθέτησαν, μεταξύ άλλων, και κινηματογράφο.

Singapore's Changi Airport Facebook Twitter

Το 2019, άνοιξε το Changi Jewel, ο λόγος που κάτοικοι σπεύδουν στο αεροδρόμιο, χωρίς να θέλουν να ταξιδέψουν. 

Διαθέτει από δάσος μέχρι ένα επταώροφο σιντριβάνι, τον μεγαλύτερο περίκλειστο καταρράκτη στον κόσμο ύψους άνω των 30 μέτρων.

Singapore's Changi Airport Facebook Twitter

Singapore's Changi Airport Facebook Twitter

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ