Υπολογίστε την ηλικία από μια φωτογραφία

Υπολογίστε την ηλικία από μια φωτογραφία Facebook Twitter
0

Όποια κυρία, επιχειρήσει να πει αθώα ψέματα για την ηλικία της, μπορεί να βρει το μπελά της καθώς ο ιστότοπος Face.com, υποστηρίζει ότι μπορεί να βρει την ηλικία ενός ατόμου από μια απλή φωτογραφία του προσώπού του.

Το API, που έχει αναπτύξει η εταιρεία, ήδη χρησιμοποιείται για εφαρμογές του Facebook που μπορούν να σκανάρουν αυτόματα τις φωτογραφίες ενώ είναι διαθέσιμο και για άλλους developers που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη λειτουργία αυτή.

Η εφαρμογή λειτουργεί βάσει ενός αλγόριθμου που υπολογίζει την ηλικία από το πρόσωπο.  Αν το πρόσωπο είναι απαλό και στρογγυλό, υποδηλώνει άτομο νεαρής ηλικίας, αν είναι πιο μακρόστενο  υποδηλώνει άτομο μεγαλύτερης ηλικίας. Σημειώνεται πως η επιτυχία της εφαρμογής δεν μπορεί να είναι 100%, καθώς εξαρτάται από την ποιότητα της φωτογραφίας κι από τη γωνία από την οποία εμφανίζεται το πρόσωπο.

Μπορείτε κι εσείς να δοκιμάσετε το πρόγραμμα με μια δική σας φωτογραφία με την αντίστοιχη εφαρμογή για το iPhone [iTunes link] για να δείτε κατά πόσο θα εντοπίσει σωστά την ηλικία σας.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκες έλεγαν πως ο εμβολιασμός κατά της Covid επηρέασε την περίοδο. Νέα έρευνα δείχνει τις δικαιώνει

Τech & Science / Γυναίκες έλεγαν πως ο εμβολιασμός κατά της Covid επηρέασε την περίοδο. Νέα έρευνα τις δικαιώνει

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού μπορεί να αλλάξει το χρόνο που θα έρθει η περίοδος, σύμφωνα με έρευνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επίδραση ήταν προσωρινή.
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ