Διαδικτυακά θα παρουσιάσει τελικά η Microsoft τη νέα κονσόλα Xbox Series X, τον Ιούνιο, μετά τη ματαίωση του σημαντικού συνεδρίου gaming Ε3.

 

Η παρουσίαση της κονσόλας προγραμματιζόταν ως ένα από τα βασικά event του συνεδρίου που γίνεται κάθε χρόνο στο Λος Άντζελες, με 65.000 επισκέπτες τον χρόνο. Όμως, την Τετάρτη η ESA, που το διοργανώνει, ανακοίνωσε ότι το Ε3 2020 δεν θα γίνει φέτος, εξαιτίας των ανησυχιών για τον κορωνοϊό.

 

Η Microsoft αναμενόταν να αποκαλύψει βασικά στοιχεία για την επόμενη κονσόλα της, μεταξύ των οποίων εκτιμάται ότι θα ανακοίνωνε την τιμή, το πότε θα βγει στην αγορά, αλλά και τους πρώτους τίτλους. Έπειτα από τη ματαίωση του συνεδρίου, ο επικεφαλής του Xbox, Φιλ Σπένσερ, γνωστοποίησε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν πλέον στο πλαίσιο διαδικτυακού event.

 

Ήδη έχει ακυρωθεί το Game Developers Conference, που επρόκειτο να γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ- προς το παρόν- το GamesCom, το μεγαλύτερο σόου gaming στην Ευρώπη, θα γίνει κανονικά στην Κολωνία, στα τέλη Αυγούστου.

 

Με πληροφορίες από Guardian