Τι σημαίνει U=U; Η νέα καμπάνια της Θετικής Φωνής για την Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS

0

Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» κυκλοφόρησε μια νέα καμπάνια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, εν όψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για το AIDS (1 Δεκεμβρίου).

Το βίντεο έχει τίτλο U=U και αφορά ένα πολύ σημαντικό επιστημονικό δεδομένο που έχει επαληθευτεί ιατρικά τα τελευταία χρόνια, σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του ιού HIV.

Η εξίσωση U=U προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Undetectable και Untransmittable, δηλαδή μη ανιχνεύσιμος και μη μεταδοτικός. Η εξίσωση αυτή καταδεικνύει πως είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ένα άτομο που ζει με τον HIV, λαμβάνει την αντιρετροϊκή θεραπεία του και έχει μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο στο αίμα του για τουλάχιστον 6 μήνες, δεν μπορεί πρακτικά να μεταδώσει τον ιό, ακόμα και με σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις. 

Η τεκμηρίωση αυτή έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια όλα όσα γνωρίζαμε για τον HIV και τους τρόπους μετάδοσής του, καθώς ουσιαστικά αποδεικνύει πως ένα οροθετικό άτομο που ακολουθεί πιστά την αγωγή του καθίσταται μη μεταδοτικό, ενώ, όπως είναι πλέον γνωστό, ο HIV δεν είναι κάτι παραπάνω από μια χρόνια ασθένεια.

Το βίντεο θα προβάλλεται έως και τις 20 Δεκεμβρίου στην τηλεόραση αλλά και στην ιστοσελίδα, στα social media και στο YouTube κανάλι της Θετικής Φωνής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://uu.positivevoice.gr

Τech & Science
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Τech & Science / Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Οι νεαροί άνθρωποι και οι έφηβοι χιμπατζήδες βιώνουν ραγδαίες ορμονικές αλλαγές, νέους κοινωνικούς δεσμούς, αυξημένη επιθετικότητα και ανταγωνισμό για θέση στον κοινωνικό τους περίγυρο
NEWSROOM
Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Τech & Science / Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Παρά τα σημαντικά οφέλη αυτών των επεμβάσεων, μόλις το 2% των ασθενών που επιλέγονται για βαριατρικό χειρουργείο, το κάνουν τελικά κυρίως λόγω του στίγματος για την παχυσαρκία
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ