Τελικά η Google μάς «ακούει» και σερβίρει ανάλογες διαφημίσεις. Αλλά υπάρχει τρόπος να σταματήσει

Τελικά η Google μάς «ακούει» και βγάζει ανάλογες διαφημίσεις. Αλλά υπάρχει τρόπος να σταματήσει Facebook Twitter
0

Τελικά, η Google μάς ακούει μέσω του κινητού τηλεφώνου μας; Η απάντηση είναι ναι, ωστόσο υπάρχει τρόπος να σταματήσει. 

Όπως αποδεικνύεται, δεν πρόκειται για μια ακόμη θεωρία συνωμοσίας αφού η Google όντως παρακολουθεί τις συνομιλίες των χρηστών και στη συνέχεια προβάλλει στοχευμένες διαφημίσεις, ακόμη και για πράγματα που δεν έχουν αναζητήσει ποτέ online. 

Και ο τρόπος που το κάνει είναι με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. 

Ο,τιδήποτε κάνουμε online -like σε μια φωτογραφία, παρακολούθηση ενός βίντεο, follow σε κάποιο λογαριασμό- αφήνει ίχνη, τα οποία εφαρμογές μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, όπως Google και Facebook, συγκεντρώνουν για να προβάλλουν στη συνέχεια διαφημίσεις που εκτιμούν ότι μας ενδιαφέρουν, για πράγματα που ουδέποτε έχουμε αναζητήσει online.  

Ίχνη όμως αφήνονται και από τις συνομιλίες που κάνουμε, ενόσω το κινητό μας τηλέφωνο είναι κοντά μας, δεδομένου ότι το μικρόφωνο του κινητού είναι συνεχώς ανοικτό, προκειμένου να λειτουργούν οι υπηρεσίες φωνητικής βοήθειας, με εντολές όπως «Hey Siri» ή «OK Google». 

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να περιοριστεί το Voice Search Advertising, όπως ονομάζεται.

Για να σταματήσει, στην περίπτωση μιας συσκευής iOS, ο τρόπος είναι πηγαίνοντας στα «Settings», μετά στο «Siri & Search» και απενεργοποιώντας το «Listen for ‘Hey Siri’», «Press Side button for Siri» και «Allow Siri When Locked».

Στις Android συσκευές, η διαδρομή είναι «Settings», μετά «Google», από εκεί «Account Services», στη συνέχεια «Search, Assistant & Voice», μετά «Voice» και απενεργοποιώντας το «Hey Google». 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Media / Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Σε μια εποχή που τα fake news εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στη δημόσια σφαίρα, μια νέα πλατφόρμα fact checking, η Check4Facts/Science, που λειτουργεί με τη στήριξη επτά επιστημονικών φορέων, βάζει στο μικροσκόπιο της έρευνας ειδήσεις και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, προκειμένου να αποφανθεί για τον βαθμό ακρίβειας ή ανακρίβειας που εμπεριέχουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τech & Science / Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τα μεταβαλλόμενα επίπεδα το ορμονών επηρεάζουν τον όγκο και το μέγεθος διάφορων περιοχών του γυναικείου εγκεφάλου. Μπορούν, όμως, αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν τις σκέψεις και τις πράξεις;
NEWSROOM