Τα 5 μεγαλύτερα trends στην εικονική πραγματικότητα για το 2021

Τα 5 μεγαλύτερα trends στην εικονική πραγματικότητα για το 2021 Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Το 2020, έχει υπάρξει μία ξεχωριστή χρονιά σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, και ιδιαίτερα στο Virtual και Augmented Reality. Από εφαρμογές για διασκέδαση, μέχρι για εργασία, οι συγκεκριμένες πτυχές της τεχνολογικής ανάπτυξης αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. 

Η πανδημία του Covid-19, φυσικά, έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στην περεταίρω ανάπτυξή τους, όπως και στο να υιοθετηθούν ως εργαλεία από μεγάλες εταιρείες και αθλητικές διοργανώσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο περιβάλλον προσομοίωσης μεταξύ εργαζομένων αλλά και τρόπου μετάδοσης περιεχομένου. Η χρήση των AR και VR τεχνολογιών, δημιουργεί μία μεγάλη αλλαγή στο πώς χρησιμοποιούμε και πρόκειται να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία στο μέλλον.

Καθώς το 2021 πλησιάζει, παρακάτω, τα 5 μεγαλύτερα trends που χρειάζεται να γνωρίζετε στο Virtual και Augmented Reality:

Η εξέλιξη των AR avatars

Με τις γρήγορες τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η εξέλιξη μιας νέας σειράς εργαλείων AI, οι κονσόλες παιχνιδιών επόμενης γενιάς και augmented reality, φέρνουν μια νέα εποχή από AR avatars. Ένα avatar αναφέρεται συνήθως σε οποιαδήποτε προσωποποιημένη μορφή ενός παράγοντα AI. Ήδη, πάνω από 4000 AR avatars στην Ιαπωνία έχουν κατακλύσει το YouTube, ως εικονικοί YouTubers ή VTubers και μοιάζουν με χαρακτήρες anime. Επίσης, πολλές εταιρείες έχουν μεταφέρει στον εικονικό κόσμο τα συνέδρια τους με τους συμμετέχοντες να δημιουργούν και να συμμετέχουν με το προσωπικό τους avatar με το οποίο κάνουν τις παρουσιάσεις τους και χρήσιμες επαγγελματικές επαφές.

Μεγαλύτερη εξάπλωση του VR και AR

Τα AR και VR χρησιμοποιούνται αρκετά τα τελευταία χρόνια. Καθώς κατάφεραν να ενισχύσουν θετικά πολλές επιχειρήσεις, οι παγκόσμιες δαπάνες για επαυξημένη πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα αναμένεται να φτάσουν τα 18,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τη φετινή χρονιά. Ο εμπορικός κλάδος θα έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό, καθώς πλέον οι καταναλωτές αναζητούν ξεχωριστές εμπειρίες σε ό,τι αφορά τα brands. Μάλιστα, ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών λανσάρουν ήδη τεχνολογίες VR και AR, που επιτρέπουν στους καταναλωτές να «δοκιμάσουν» προϊόντα εικονικά, πριν τα αγοράσουν.

Τα 5 μεγαλύτερα trends στην εικονική πραγματικότητα για το 2021 Facebook Twitter

Ο σημαντικός ρόλος του 5G

 

Η σημαντική ανάπτυξη δικτύων 5G πρόκειται να επιταχύνει ακόμα περισσότερο τη χρήση των virtual και augmented reality. Στη χώρα μας ετοιμαζόμαστε για τα δίκτυα πέμπτης γενιάς και η WIND εργάζεται εντατικά ώστε σταδιακά να μπορούμε να απολαμβάνουμε στην πράξη την εξέλιξη της τεχνολογίας, καθώς με το 5G οι χρήστες θα μπορούν να αποκτήσουν πολύ καλύτερες εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας. Το 5G θα είναι ο καταλύτης για τη σύνδεση ανθρώπων και μηχανών σε μια, άνευ προηγουμένου, κλίμακα για νέες επιχειρηματικές και οικονομικές ευκαιρίες, με ταχύτητες έως και 10Gbps και δυνατότητα λήψης ταινίας πλήρους HD σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με τα 10 λεπτά στο 4G. 

Τα 5 μεγαλύτερα trends στην εικονική πραγματικότητα για το 2021 Facebook Twitter

Εικονικά αθλήματα

Η εξέλιξη των VR και AR ενδεχομένως να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε αθλητικές διοργανώσεις. Καθώς η πανδημία Covid-19 έχει αναγκάσει πολλά αθλητικά events να ακυρωθούν, η χρήση της εικονικής πραγματικότητας έρχεται ακόμα περισσότερο στο προσκήνιο, ως ένας νέος τρόπος να συνεχίσει η προβολή των αθλημάτων αυτών. Για παράδειγμα, καθώς η φετινή σεζόν του NBA ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, η κάρτα VR/MR League προσφέρει την ευκαιρία στους οπαδούς να ζήσουν παλιότερα παιχνίδια σε εικονική πραγματικότητα.

Τα 5 μεγαλύτερα trends στην εικονική πραγματικότητα για το 2021 Facebook Twitter

Tracking μέσω χαρακτηριστικών του προσώπου

 

Καθώς στο VR χρησιμοποιούνται ειδικά headsets, είναι δύσκολο να «διαβαστούν» οι εκφράσεις του προσώπου, καθώς είναι σχεδόν καλυμμένο. Η Apple κατοχύρωσε την πατέντα για ένα headset που «διαβάζει» τις εκφράσεις του προσώπου - τα μάτια, τις κινήσεις και τις εκφράσεις. Αυτό συνδυάζεται και με το AR, που οι χρήστες μπορούν να δουν εικονικά αντικείμενα και εικόνες.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρης Πατρινός: «Σύντομα μπορεί να δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Tech & Science / Άρης Πατρινός: «Σύντομα ίσως δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής που συνέβαλε στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA μάς ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο της γενετικής και απαντά για όλα τα σύγχρονα ζητήματα της εποχής μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ