Συμβουλές για καλό ύπνο: Τα πέντε φαγητά και ποτά που καλύτερα να αποφύγετε πριν κοιμηθείτε

Συμβουλές για καλό ύπνο: Τα πέντε φαγητά και ποτά που καλύτερα να αποφύγετε πριν κοιμηθείτε Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Ένας καλός βραδινός ύπνος έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία αφού, μεταξύ άλλων, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, υψηλής πίεσης, αλλά και κατάθλιψης.

Ορισμένα όμως τρόφιμα και ποτά μπορεί να μας κρατήσουν ξύπνιους, να διαταράξουν τους κύκλους του ύπνου, η ακόμα και να επηρεάσουν την ποιότητά του. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη διατροφολόγο από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, Κριστίν Ντάιλι πριν πέσουμε στο κρεβάτι θα πρέπει να αποφεύγουμε τα εξής:

Καφεΐνη

«Μπορεί να χρειαστούν από έξι έως οκτώ ώρες μέχρι το σώμα σας να επεξεργαστεί και να εξαλείψει την καφεΐνη που καταναλώνετε γρήγορα», εξηγεί η Ντάιλι.

Σημειώνεται ότι αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, αφού οι μεγαλύτεροι τείνουν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν την καφεΐνη.

Αλκοόλ

«Το δεύτερο μισό του ύπνου κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαταραγμένο και γεμάτο με περίεργα όνειρα, καθώς η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να μας ξυπνά συχνότερα και να διακόπτει τον βαθύτερο κύκλο του ύπνου», δηλώνει η ειδικός.

Μεγάλα γεύματα

 «Είναι καλύτερο να μοιράζετε τις θερμίδες σας σε ίσες ποσότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας και έπειτα να παίρνετε τον χρόνο σας και να απολαύσετε το βραδινό σας», προτείνει η Ντάιλι.

Τρόφιμα με πολλά λιπαρά

Μπορεί να προκαλέσουν καούρες αλλά και άβολη αίσθηση, η οποία χαλάει την ποιότητα του ύπνου.

Καυτερά φαγητά

Τα καυτερά φαγητά μπορεί να προκαλέσουν καούρες και δυσπεψία. Έτσι, συστήνεται να καταναλώνονται τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο.

Με πληροφορίες από Fortune

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM
Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Τech & Science / Δημήτρης Νανόπουλος: «Το τέλος της Γης δεν είναι μακριά»

Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός και θεωρητικός φυσικός σχολιάζει τις ανακοινώσεις της NASA για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και υποστηρίζει ότι έχει έρθει η στιγμή να προετοιμαστούμε για τη μετοίκηση της ανθρωπότητας σε άλλους πλανήτες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ