Στο WhatsApp θα μπορείς να είσαι online χωρίς να το βλέπουν οι επαφές σου - Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν

Στο WhatsApp θα μπορείς να είσαι online χωρίς να το βλέπουν οι επαφές σου - Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το WhatsApp ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη νέες ενημερώσεις απορρήτου, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν τα μηνύματά τους, χωρίς να είναι ορατοί στη λίστα επαφών τους. 

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και ανήκει στη μητρική του Facebook, Meta, θα επιτρέψει σύντομα στους χρήστες: 

  • να ελέγχουν ποιοι μπορούν να τους δουν όταν είναι online, 
  • να εμποδίζουν άλλους χρήστες από τη λήψη screenshot σε συγκεκριμένα μηνύματα 
  • να αποχωρούν από ομάδες χωρίς να ενημερώνονται οι συμμετέχοντες. 

Η δυνατότητα να επιλέγει κάποιος αν και ποιοι θα τον βλέπουν online, καθώς και η αθόρυβη αποχώρηση από ομάδες θα αρχίσουν να ισχύουν από αυτόν τον μήνα. 

Το εργαλείο αποκλεισμού screenshots είναι ακόμη σε διαδικασία ελέγχου και θα είναι διαθέσιμο αργότερα, σύμφωνα με το WhatsApp. 

«Ασφάλεια όπως στη δια ζώσης επικοινωνία»

«Η εταιρεία συνεχίζει να χτίζει νέους τρόπους προστασίας μηνυμάτων και να τα διατηρεί ασφαλή και ιδιωτικά όπως τις δια ζώσης συζητήσεις» σημείωσε ανακοινώνοντας τις αλλαγές ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. 

Εξάλλου, το WhatsApp ανέκαθεν διαφήμιζε τη χρήση της κρυπτογράφησης που σημαίνει πως μόλις ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να δουν το περιεχόμενο ενός μηνύματος. 

Ωστόσο, πέρυσι, η εφαρμογή δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για μία ενημέρωση στους όρους παροχής υπηρεσιών της. Τότε, πολλοί χρήστες είχαν εκφράσει ανησυχία για ένα τμήμα της πολιτικής απορρήτου που περιέγραφε τι μοιραζόταν με τη «μαμά» εταιρεία Facebook - που έχει βεβαρημένο παρελθόν όσον αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Εκείνη η ενημέρωση είχε προκαλέσει σχετική φυγή από την πλατφόρμα, με πολλούς να στρέφονται στο Signal, μια άλλη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. 

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρης Πατρινός: «Σύντομα μπορεί να δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Tech & Science / Άρης Πατρινός: «Σύντομα ίσως δούμε απόπειρες κλωνοποίησης ανθρώπων»

Ο διάσημος Έλληνας γενετιστής που συνέβαλε στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA μάς ξεναγεί στον συναρπαστικό κόσμο της γενετικής και απαντά για όλα τα σύγχρονα ζητήματα της εποχής μας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ