Ρομποτικός μάγειρας: Ο Flippy 2 φτιάχνει τηγανητές πατάτες «γρηγορότερα και καλύτερα από τον άνθρωπο»

Ρομποτικός μάγειρας: Ο Flippy 2 φτιάχνει τηγανητές πατάτες «γρηγορότερα και καλύτερα από τον άνθρωπο» Facebook Twitter
Φωτ.: Miso Robotics Inc
0

Εταιρεία στη Νότια Καλιφόρνια επιχειρεί να αυτοματοποιήσει την παραγωγή φαγητού σε εστιατόρια μέσω του Flippy 2, ρομπότ που τηγανίζει πατάτες

Ένας μεγάλος ρομποτικός βραχίονας, βγάζει κατεψυγμένες τηγανητές πατάτες κι άλλα τρόφιμα από τον καταψύκτη, τα βουτάει σε καυτό λάδι και στη συνέχεια τοποθετεί το έτοιμο για σερβίρισμα προϊόν σε ένα δίσκο.

O Flippy 2 μπορεί να μαγειρέψει πολλά γεύματα με διαφορετικές συνταγές ταυτόχρονα, μειώνοντας την ανάγκη για προσωπικό και, όπως λέει η εταιρεία παραγωγής, Miso Robotics Inc, επιταχύνει την παράδοση παραγγελιών στα drive-through.

«Όταν έρχεται μια παραγγελία μέσω του συστήματος του εστιατορίου, αυτό δίνει αυτόματα τις οδηγίες στον Flippy» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Miso, Mike Bell, σε συνέντευξή του.

«Το κάνει γρηγορότερα ή ακριβέστερα, πιο αξιόπιστα και πιο ευχάριστα από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι» πρόσθεσε.

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για την ανάπτυξη του Flippy και προσφάτως βγήκε στην αγορά. Ορισμένες αλυσίδες εστιατορίων έχουν, ήδη, υιοθετήσει τον ρομποτικό μάγειρα. 

Ρομποτικός μάγειρας: Ο Flippy 2 φτιάχνει τηγανητές πατάτες «γρηγορότερα και καλύτερα από τον άνθρωπο» Facebook Twitter
Φωτ.: Miso Robotics Inc

Όταν το ρομπότ έπιασε δουλειά, οι κατασκευαστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που δεν είχαν προβλέψει. Πελάτες συνέρρεαν για να το βγάλουν φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό, όμως, κρατούσε λίγο. 

«Όταν βάζουμε ένα ρομπότ σε μια τοποθεσία, οι πελάτες που έρχονται και παραγγέλνουν, όλοι βγάζουν φωτογραφίες, βιντεοσκοπούν, κάνουν ένα σωρό ερωτήσεις. Και τη δεύτερη φορά που έρχονται, φαίνεται ότι δεν το προσέχουν καν, το θεωρούν δεδομένο» είπε ο Bell.

Οι μηχανικοί της Miso έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τον Flippy 2 καθώς εργάζεται σε πραγματικό χρόνο, κάτι που τους επιτρέπει να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η εταιρεία διαθέτει περίπου 90 μηχανικούς και ένα από τα επόμενα σχέδιά της είναι το Sippy, ένα ρομπότ παρασκευής ποτών που θα παίρνει την παραγγελία, θα φτιάχνει και σερβίρει τα ποτά. 

Ρομποτικός μάγειρας: Ο Flippy 2 φτιάχνει τηγανητές πατάτες «γρηγορότερα και καλύτερα από τον άνθρωπο» Facebook Twitter
Φωτ.: Miso Robotics Inc

Με πληροφορίες από Reuters

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τech & Science / Στην Αυστρία, μέσα στην έπαυλη των ανήθικων πειραμάτων σε παιδιά

Τα "παιδιά του epiphysan" είναι η ιστορία χιλιάδων παιδιών στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, εκεί που μία φρικτή επιστήμονας, ανεξέλεγκτη και τυραννική προσπάθησε να ρημάξει τη σεξουαλικότητά τους προς χάριν του (αποναζιστοποιημένου) έθνους
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Τech & Science / 8χρονη υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού, χωρίς κίνδυνο απορρίψης του μοσχεύματος

Το επίτευγμα θεωρειται πραγματικά επαναστατικό και η 8χρονη Αντίτι είναι το πρώτο παιδί στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποβλήθηκε με επιτυχία σε αυτή την ειδικού τύπου μεταμόσχευση
NEWSROOM