Οι γυναίκες μπορεί να μην ζουν περισσότερο από τους άνδρες τελικά

Οι γυναίκες μπορεί να μην ζουν περισσότερο από τους άνδρες τελικά Facebook Twitter
0

Έρευνα αμφισβητεί τη μακροχρόνια πεποίθηση ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες.

Η ανάλυση, που καλύπτει στοιχεία από δύο αιώνες και όλες τις ηπείρους, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι παρότι οι άνδρες έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής, έχουν «σημαντικές πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από τις γυναίκες». 

Μεταξύ 25% και 50% των ανδρών έχουν ζήσει περισσότερο από γυναίκες, σύμφωνα με τους ακαδημαϊκούς στη Δανία, οι οποίοι τόνισαν ότι η σύνοψη της μέσης διάρκειας ζωής μπορεί να είναι ένα «απλουστευτικό μέτρο».

Η έρευνά τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό BMJ Open, εξέτασε στοιχεία κατοίκων 199 χωρών και έφτασε 200 χρόνια πίσω. Οι έρευνες κατέληξαν πως οι άνδρες μπορούν να ζήσουν περισσότερο από τις γυναίκες, ειδικά όσοι είναι παντρεμένοι ή έχουν κάποιο πτυχίο

«Όσοι είναι παντρεμένοι ή έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο τείνουν να ζουν περισσότερο από τις άγαμες ή όσες δεν έχουν απολυτήριο λυκείου» ανέφεραν οι συγγραφείς. 

Από την ανάλυση προέκυψε, επίσης, πως στις ανεπτυγμένες χώρες η πιθανότητα ένας άνδρας να ζήσει περισσότερο από μία γυναίκα αυξήθηκε μετά το 1970. Η άνοδος και η πτώση των διαφορών στο προσδόκιμο ζωής αποδόθηκε κυρίως στο κάπνισμα και σε άλλες διαφορές συμπεριφοράς. Η έρευνα αναφέρει: «Μια τυφλή ερμηνεία των διαφορών στο προσδόκιμο ζωής μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε στρεβλή αντίληψη των πραγματικών ανισοτήτων [σ.σ. στη διάρκεια ζωής]».

«Αν και το προσδόκιμο ζωής των ανδρών είναι γενικά χαμηλότερο από το προσδόκιμο ζωής των γυναικών και τα ποσοστά θανάτου των ανδρών είναι συνήθως υψηλότερα σε όλες τις ηλικίες, οι άνδρες έχουν σημαντικές πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από τις γυναίκες» συμπληρώθηκε. 

«Αυτά τα ευρήματα αμφισβητούν τη γενική εντύπωση ότι οι άνδρες δεν ζουν τόσο πολύ όσο οι γυναίκες» κατέληξαν. 

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ