ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Μασκ: Η εξαγορά του Twitter μπορεί να προχωρήσει με την παροχή αποδείξεων για πραγματικούς λογαριασμούς

Μασκ: Η εξαγορά του Twitter μπορεί να προχωρήσει με την παροχή αποδείξεων για πραγματικούς λογαριασμούς Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Έλον Μασκ σημείωσε πως εάν το Twitter θα μπορούσε να παράσχει στοιχεία για τη μέθοδο δειγματοληψίας της όσον αφορά στους ψεύτικους λογαριασμούς και αποδειχθεί πως έχει δίκιο, τότε η συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της εταιρείας, θα μπορούσε να προχωρήσει με τους αρχικούς της όρους. 

Όπως είπε, ειδικότερα, εάν μπορούσε να παράσχει τη μέθοδο δειγματοληψίας 100 λογαριασμών και τον τρόπο με τον οποίο επιβεβαίωσε ότι οι λογαριασμοί είναι πραγματικοί, τότε μπορεί να γίνει η εξαγορά.

«Ωστόσο, εάν φανεί πως οι καταθέσεις τους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι ουσιωδώς ψευδείς, τότε δεν θα πρέπει» συμπλήρωσε, σε tweet του.

Το Twitter αρνήθηκε να κάνει σχόλιο σε σχετικό ερώτημα που του έκανε το Reuters.

Προ ημερών η εταιρεία απέρριψε τον ισχυρισμό του Μασκ ότι εξαπατήθηκε για να υπογράψει τη συμφωνία για την αγορά, λέγοντας ότι είναι «παράλογος». 

«Σύμφωνα με τον Μασκ, ο ίδιος - ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής πολλών εταιρειών, με συμβούλους τραπεζίτες και δικηγόρους της Wall Street - εξαπατήθηκε από το Twitter για να υπογράψει συμφωνία συγχώνευσης ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η ιστορία είναι τόσο παράλογη όσο ακούγεται» τονίστηκε.

Με πληροφορίες από Reuters

 
Τech & Science
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Media / Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Σε μια εποχή που τα fake news εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στη δημόσια σφαίρα, μια νέα πλατφόρμα fact checking, η Check4Facts/Science, που λειτουργεί με τη στήριξη επτά επιστημονικών φορέων, βάζει στο μικροσκόπιο της έρευνας ειδήσεις και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, προκειμένου να αποφανθεί για τον βαθμό ακρίβειας ή ανακρίβειας που εμπεριέχουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τech & Science / Ο γυναικείος εγκέφαλος αλλάζει κατά την διάρκεια του έμμηνου κύκλου

Τα μεταβαλλόμενα επίπεδα το ορμονών επηρεάζουν τον όγκο και το μέγεθος διάφορων περιοχών του γυναικείου εγκεφάλου. Μπορούν, όμως, αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν τις σκέψεις και τις πράξεις;
NEWSROOM