Κινεζικό διαστημόπλοιο φωτογράφισε όλη την επιφάνεια του Άρη

Κινεζικό διαστημόπλοιο φωτογράφισε όλη την επιφάνεια του Άρη Facebook Twitter
0

Έπειτα από ένα χρόνο και πλέον στον Άρη, το Tianwen-1 έχει φωτογραφίσει όλη την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία της Κίνας. 

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο εκτοξεύθηκε το 2020 και έφτασε στον Άρη τον Φεβρουάριο του 2021. Στη συνέχεια, ένα ρομποτικό ρόβερ άρχισε να εξερευνά την επιφάνεια του πλανήτη, ενώ ένα σκάφος σε τροχιά έκανε την ίδια «δουλειά» από το διάστημα. 

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η κινεζική διαστημική υπηρεσία καταγράφηκαν ενώ το διαστημόπλοιο έκανε πάνω από 1.300 φορές την περιστροφή γύρω από τον Άρη, καταγράφοντάς τον πλανήτη από κάθε γωνιά. 

Κινεζικό διαστημόπλοιο φωτογράφισε όλη την επιφάνεια του Άρη Facebook Twitter

Κινεζικό διαστημόπλοιο φωτογράφισε όλη την επιφάνεια του Άρη Facebook Twitter

Ανάμεσα στις φωτογραφίες ήταν οι πρώτες εικόνες που κατέγραψε η Κίνα από τον νότιο πόλο του Άρη. Το 2018, σκάφος σε τροχιά της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακάλυψε νερό κάτω από τους πάγους στον νότιο πόλο του πλανήτη. 

Μεταξύ άλλων η Κίνα δημοσίευσε φωτογραφίες από το μήκους 4.000 χιλιομέτρων φαράγγι Valles Marineris και από κρατήρες στον βορρά του πλανήτη. Επίσης, το Tianwen-1 έστειλε υψηλής ανάλυσης εικόνες από την άκρη του τεράστιου κρατήρα Maunder.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «σκουπιδοποίηση» της Amazon: Κατάντια ή ένα όραμα σε εξέλιξη;

Tech & Science / Η «σκουπιδοποίηση» της Amazon: Κατάντια ή ένα όραμα σε εξέλιξη;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεστε να παραγγείλετε κάτι από τον κολοσσό των διαδικτυακών αγορών αισθάνεστε ότι πλέετε σε μια θάλασσα περιττών πληροφοριών που σας μπερδεύουν, δεν είστε μόνοι – και κυρίως υπάρχει εξήγηση στο γιατί η εταιρεία μοιάζει να βάζει τα χέρια της και να βγάζει τα μάτια της.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ