Οι νέες λειτουργίες του WhatsApp σας βοηθούν να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους

Η νέες λειτουργίες του WhatsApp σας βοηθούν να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Το WhatsApp με τις νέες λειτουργίες του σκοπεύει να σας βοηθήσει να αποφύγετε ενδεχόμενες ανεπιθύμητες συνομιλίες, όσο πιο «αθόρυβα» γίνεται.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης θα μπορεί να αποκρύψει την κατάσταση «τελευταία εμφάνιση» (last seen) από συγκεκριμένες επαφές. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα να αποχωρήσετε από μια ομάδα χωρίς να ειδοποιήσετε άλλους χρήστες. Μέχρι τώρα, η εφαρμογή (πολύ ενοχλητικά) ειδοποιεί κάθε χρήστη στην ομάδα για την έξοδο κάποιου από αυτήν.

Τα δύο νέα χαρακτηριστικά θα αρχίσουν να εμφανίζονται ως επιλογές μέσα στον μήνα, σύμφωνα με τη WhatsApp.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως εξετάζει και μία λειτουργία που θα απαγορεύει τη λήψη στιγμιοτύπων (screenshots) των μηνυμάτων που εμφανίζονται μόνο μία φορά. Πρόκειται για τα μηνύματα που εξαφανίζονται μόνο αφότου τα έχει δει ο παραλήπτης. 

Αυτή η δυνατότητα είναι ακόμα σε δοκιμή, αλλά το WhatsApp λέει ότι θα ξεκινήσει να το κυκλοφορεί στους χρήστες «σύντομα».

Σημειώνεται ότι από την αρχή της χρονιάς, η εταιρεία έχει προχωρήσει και σε άλλες μικρότερες αλλαγές, όπως η εισαγωγή αντιδράσεων σε μηνύματα με emoji και η επιτάχυνση αποστολής των ηχητικών μηνυμάτων.

Η πλατφόρμα άρχισε επίσης να επιτρέπει στους χρήστες Android να μεταφέρουν το ιστορικό συνομιλιών τους σε iPhone.

Με πληροφορίες από The Verge

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναπτύχτηκαν ανθρωποποιημένοι νεφροί μέσα σε χοίρους – Για πρώτη φορά

Τech & Science / Για πρώτη φορά υβριδικοί νεφροί αναπτύχθηκαν μέσα σε χοίρους

Θα χρειαστούν πιθανότατα πολλά χρόνια για την ανάπτυξη ενός πλήρως ανθρώπινου νεφρού ή άλλου ανθρώπινου οργάνου, αλλά οι επιστήμονες μόλις έκαναν το πρώτο βήμα: τα οφέλη και τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν
NEWSROOM