Η Google διαγράφει τα δεδομένα από το ιστορικό, όταν ο χρήστης επισκέπτεται κλινική άμβλωσης

Η Google θα διαγράφει τα δεδομένα από το ιστορικό του χρήστη για επισκέψεις σε κλινικές αμβλώσεων Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Google θα διαγράψει δεδομένα τοποθεσίας που δείχνουν πότε οι χρήστες επισκέπτονται μια κλινική αμβλώσεων, δήλωσε την Παρασκευή η εταιρεία.

«Αν τα συστήματά μας εντοπίσουν ότι ένα άτομο έχει μεταβεί σε (ευαίσθητο) χώρο, θα σβήνουμε το ιστορικό γεωεντοπισμού λίγο μετά την επίσκεψή τους», δήλωσε η Τζεν Φιτσπάτρικ αντιπρόεδρος της Google σε ανακοίνωσή της.

Η απόφαση προέκυψε μετά την ανησυχία ότι μια ψηφιακή διαδρομή θα μπορούσε να ενημερώνει τις αρχές εάν ένα άτομο τερματίσει παράνομα μια εγκυμοσύνη.

Μετά την ομοσπονδιακή απόφαση απαγόρευσης των αμβλώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, η βιομηχανία της τεχνολογίας ανησυχεί ότι η αστυνομία μπορεί να λάβει εντάλματα για το ιστορικό αναζήτησης των πελατών της, τη γεωγραφική θέση και άλλες πληροφορίες που αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για τερματισμό της εγκυμοσύνης.

Η Google ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα συνεχίσει να απαντά στις ακατάλληλες ή υπερβολικά ευρείες απαιτήσεις για δεδομένα από την κυβέρνηση, χωρίς να κατονομάζει όμως την περίπτωση της άμβλωσης.

Διευκρίνισε δε, ότι το ιστορικό τοποθεσίας ενός λογαριασμού Google είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Για όσους χρησιμοποιούν το ιστορικό καταγραφής της τοποθεσίας, οι καταχωρίσεις που δείχνουν ευαίσθητα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων γονιμότητας, των κλινικών για αμβλώσεις και των εγκαταστάσεων θεραπείας απεξάρτησης θα διαγράφονται αμέσως μετά την επίσκεψη.

Εκπρόσωπος της Google δεν απάντησε αμέσως για το πώς η εταιρεία θα εντόπιζε τέτοιες επισκέψεις ή εάν όλα τα σχετικά δεδομένα θα διαγραφούν από τους διακομιστές της.

Η Google είναι η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που λέει δημόσια πώς θα χειριστεί τα δεδομένα των χρηστών ως απάντηση στις ανησυχίες σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου και πώς μπορεί να οπλιστεί απέναντι στα νέα δεδομένα του νόμου.

Με πληροφορίες του Reuters/Guardian

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ