Αυτόνομα οχήματα μπλόκαραν την κυκλοφορία σε δρόμο του Σαν Φρανσίσκο

Αυτόνομα οχήματα μπλόκαραν την κυκλοφορία σε δρόμο του Σαν Φρανσίσκο Facebook Twitter
0

Στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας ευαγγελίζονται εδώ και καιρό ότι τα αυτόνομα οχήματα θα οδηγούν καλύτερα από τους ανθρώπους, αλλά τα λεγόμενά τους δεν αποδείχθηκαν από το συμβάν που έλαβε χώρα στο Σαν Φρανσίσκο αυτή την εβδομάδα.

Οχήματα της εταιρείας Cruise μπλόκαραν αρκετές λωρίδες κυκλοφορίας στην πόλη. Σε φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό, φαίνονται τουλάχιστον επτά οχήματα να παρεμποδίζουν την κίνηση. 

Η επιχείρηση, που ανήκει στη General Motors, επιβεβαίωσε πως «υπήρξε πρόβλημα αυτή την εβδομάδα» με ορισμένα οχήματα, αλλά «δεν επηρεάστηκαν επιβαίνοντες».  

Παραμένει άγνωστο για πόση ώρα υπήρξε πρόβλημα και τι ακριβώς το προκάλεσε, αλλά αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα του πόσο δύσκολο είναι να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει αποτελεσματικά ένας στόλος από αυτόνομα οχήματα.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Σαν Φρανσίσκο ενημερώθηκε για το συμβάν και επικοινώνησε με την Cruise για το πρόβλημα, όπως επεσήμανε η τοπική αστυνομία, η οποία γνωστοποίησε πως δεν χρειάστηκε επέμβασή της.

Το περιστατικό συνέβη περίπου μια εβδομάδα αφότου η Cruise έγινε η πρώτη εταιρεία που προσέφερε διαδρομές με τα οχήματά της στους πολίτες της μεγαλούπολης. Τα αυτοκίνητα λειτουργούν μεταξύ 10 μ.μ. και 6 π.μ. σε καθορισμένους δρόμους. 

Με πληροφορίες από CNBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «σκουπιδοποίηση» της Amazon: Κατάντια ή ένα όραμα σε εξέλιξη;

Tech & Science / Η «σκουπιδοποίηση» της Amazon: Κατάντια ή ένα όραμα σε εξέλιξη;

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεστε να παραγγείλετε κάτι από τον κολοσσό των διαδικτυακών αγορών αισθάνεστε ότι πλέετε σε μια θάλασσα περιττών πληροφοριών που σας μπερδεύουν, δεν είστε μόνοι – και κυρίως υπάρχει εξήγηση στο γιατί η εταιρεία μοιάζει να βάζει τα χέρια της και να βγάζει τα μάτια της.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ