Τόκιο: Το Σαν Μαρίνο έγινε η μικρότερη χώρα με Ολυμπιακό μετάλλιο, χάρη στην Αλεσάντρα Περίλι

Τόκιο: Το Σαν Μαρίνο έγινε η μικρότερη χώρα με Ολυμπιακό μετάλλιο, χάρη στην Αλεσάντρα Περίλι Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Μία ακόμη ιστορική στιγμή καταγράφηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο: το Σαν Μαρίνο έγινε η χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό που κατακτά μετάλλιο, στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Η Αλεσάντρα Περίλι έγραψε ιστορία, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο τραπ στη σκοποβολή, με τα χρώματα του Σαν Μαρίνο που έχει περίπου 34.000 κατοίκους. 

Μέχρι τώρα, το Λιχτενστάιν είχε τον «τίτλο» της χώρας με τους λιγότερους κατοίκους που έχει μπει στον Ολυμπιακό πίνακα μεταλλίων, χάρη στα 10 μετάλλια από Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες. 

Δύο ημέρες νωρίτερα η Φλόρα Ντάφι κέρδισε στο τρίαθλο και έκανε τις Βερμούδες τη χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό που κατακτά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο

Η 33χρονη Περίλι ήταν τέταρτη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, κάτι που έως τότε δεν είχε καταφέρει κανένας άλλος αθλητής από το Σαν Μαρίνο. «Κατά τη διάρκεια του τελικού, όταν έφυγε η πέμπτη αθλήτρια, σκέφτηκα “δεν θέλω να είμαι ξανά στην τέταρτη θέση, πρέπει να τα καταφέρω”», δήλωσε μετά την επιτυχία της.  

«Αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο για μένα και τη χώρα μου. Είμαστε μικρή χώρα αλλά είμαστε πολύ υπερήφανοι», είπε συγκινημένη. «Σίγουρα θα έχουν τρελαθεί, θα κλαίνε», συμπλήρωσε, αναφερόμενη στις αντιδράσεις που θα έχει προκαλέσει η επιτυχία της στο Σαν Μαρίνο. 

Η Αλεσάντρα Περίλι γεννήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας αλλά πήρε υπηκοότητα Σαν Μαρίνο στα 18 της χρόνια. Με τη σκοποβολή την έφερε σε επαφή ο πατέρας της το 2001, ενώ ανάμεσα στο 2013 και το 2014 σταμάτησε για επτά μήνες, όταν έμεινε έγκυος. 

Η αδελφή της, Αριάνα Περίλι, ασχολείται με το άθλημα, έχοντας εκπροσωπήσει τόσο την Ιταλία όσο και το Σαν Μαρίνο, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017. 

«Ο πρώτος άνθρωπος που θέλω να ευχαριστήσω είναι ο προπονητής μου, Λούκα Ντι Μάρι. Πετύχαμε πολλά μαζί, είχαμε τα πάνω και τα κάτω μας, αλλά επιτύχαμε μαζί», δήλωσε η Αλεσάντρα Περίλι. 

«Αλλά πιστεύω ότι είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια, όλοι μαζί. Και αυτό μου αρέσει περισσότερο. Αυτό μας βοηθά να κερδίσουμε, μας επιτρέπει να προχωρήσουμε», συμπλήρωσε. 

Μετά την επιτυχία της, η Περίλι θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στους νέους αθλητές: «Συνεχίστε να προπονήστε και να ονειρεύεστε». 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ