Μετά την απόσυρση της Σιμόν Μπάιλς από τους τελικούς της γυμναστικής στο άλμα γυναικών και στους ασύμμετρους ζυγούς, σειρά πήρε σήμερα (1/8) η αποχώρησή της από τον τελικό των ασκήσεων εδάφους.

 

Πλέον, η απόλυτη κυρίαρχος της παγκόσμιας γυμναστικής από το 2013 καλείται τις επόμενες ημέρες να αποφασίσει αν θα πάρει μέρος στο τελευταίο αγώνισμα, αυτό της δοκού ισορροπίας, που είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη (10/8). 

 

Η Βρετανή Τζένιφερ Γκαντίροβα θα αντικαταστήσει την Μπάιλς στον τελικό των ασκήσεων εδάφους.

 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η 24χρονη Αμερικανίδα αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον τελικό του ομαδικού, για «ιατρικούς λόγους», σύμφωνα με την ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ. 


Η Σιμόν Μπάιλς επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της ψυχικής υγείας των αθλητών, εξηγώντας τους λόγους που την έκαναν να αποσυρθεί από τον τελικό του ομαδικού της ενόργανης γυμναστικής, στους Ολυμπιακούς αγώνες. 

 

«Πρέπει να συγκεντρωνόμαστε και στον εαυτό μας, γιατί και εμείς είμαστε άνθρωποι. Οπότε, πρέπει να προστατεύσουμε το μυαλό και το σώμα μας, αντί να βγούμε εκεί έξω και να κάνουμε αυτό που θέλει ο κόσμος από εμάς», δήλωσε η 24χρονη σταρ της ενόργανης γυμναστικής, που από πολλούς θεωρείται η κορυφαία όλων των εποχών στο άθλημα.