Μπέρνι Έκλεστοουν: Ακόμα θα έτρωγα σφαίρα για τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν δήλωσε ότι ακόμα και σήμερα θα «έτρωγε σφαίρα» για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο χαρακτήρισε «πρώτης τάξεως» και «λογικό» άνθρωπο, ενώ έριξε ευθύνες στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Το πρώην «αφεντικό» της Formula 1 έχει φιλική σχέση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν από τη στιγμή που προστέθηκε στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος το ρωσικό Γκραν πρι, το 2014. 

Ο Έκλεστοουν ρωτήθηκε αν θεωρεί ακόμη φίλο του τον Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Good Morning Britain». 

«Ακόμα θα έτρωγα σφαίρα για εκείνον», είπε, επαναλαμβάνοντας δήλωσε που είχε κάνει παλιότερα. «Θα προτιμούσα να μην πονούσε, αλλά αν πονέσει πάλι θα έτρωγα σφαίρα, γιατί είναι πρώτης τάξεως άτομο. Αυτό που κάνει είναι αυτό που πίστεψε ότι ήταν το σωστό για τη Ρωσία», απάντησε ο 91χρονος δισεκατομμυριούχος. 

«Δυστυχώς είναι όπως πολλοί επιχειρηματίες, σίγουρα όπως εγώ, που κάνουμε λάθη περιστασιακά. Και όταν έχεις κάνει το λάθος, πρέπει να κάνεις το καλύτερο που μπορείς να να βγεις από αυτό», συμπλήρωσε ο Έκλεστοουν αναφερόμενος στον Ρώσο ηγέτη. 

Στη συνέχεια επέκρινε την στάση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αρχικά, σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας ήταν κωμικός στο παρελθόν. «Πιστεύω ότι φαίνεται σαν να θέλει να συνεχίσει αυτό το επάγγελμα», σχολίασε. 

«Νομίζω ότι αν είχε σκεφτεί τα πράγματα, σίγουρα θα έκανε μια αρκετά μεγάλη προσπάθεια να μιλήσει με τον Πούτιν, ο οποίος είναι λογικός άνθρωπος και θα τον άκουγε και θα μπορούσε να είχε κάνει πιθανότατα κάτι για αυτό», πρόσθεσε. 

Η παρουσιάστρια Κέιτ Γκάραγουεϊ παρενέβη, ρωτώντας τον δισεκατομμυριούχο: «Οπότε, για να καταλάβω, πιστεύετε ότι ο Ζελένσκι έπρεπε να κάνει περισσότερα για να αποτρέψει αυτό τον πόλεμο και ότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί από ενέργειες του Ζελένσκι και όχι από αλλαγή στις ενέργειες του Πούτιν;». «Απολύτως», απάντησε ο 91χρονος. 

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν ήταν «σκόπιμος» και συμπλήρωσε: «Είμαι αρκετά σίγουρος ότι αν η Ουκρανία ήθελε να το αποφύγει αυτό, θα μπορούσε να το είχε κάνει». 

Ερωτηθείς αν έχει μιλήσει με τον Πούτιν για αυτή την κατάσταση, ή αν τον παρότρυνε να ξανασκεφτεί τι κάνει, ο Έκλεστοουν είπε: «Όχι, πιθανότατα το σκέφτηκε ο ίδιος. Πιθανότατα δεν χρειάζεται να του το υπενθυμίσουν. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι τώρα εύχεται να μην είχε ξεκινήσει όλη αυτή την επιχείρηση, αλλά δεν ξεκίνησε ως πόλεμος». 

Η Formula 1 πήρε αποστάσεις από τον Μπέρνι Έκλεστοουν, επισημαίνοντας ότι ο 91χρονος εξέφρασε τις προσωπικές απόψεις του. 

«Οι δηλώσεις που έκανε ο Μπέρνι Έκλεστοουν είναι προσωπικές του απόψεις και έρχονται σε έντονη αντίθεση με τη θέση των σύγχρονων αξιών στο άθλημά μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Formula 1. 

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters
   

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ