Κουρτ Ζουμά: Ο ποδοσφαιριστής παραδέχθηκε την ενοχή του για την κακοποίηση γάτας

Κουρτ Ζουμά: Ο ποδοσφαιριστής παραδέχθηκε την ενοχή του για την κακοποίηση γάτας Facebook Twitter
Φωτ.:EPA
0

Ο ποδοσφαιριστής Κουρτ Ζουμά δήλωσε ένοχος για αδικήματα που σχετίζονται με κακοποίηση ζώου, μετά το βίντεο που τον έδειχνε να χτυπά τη γάτα του, το οποίο είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. 

Ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ και διεθνής παίκτης με τη Γαλλία δήλωσε ένοχος για δύο παραβιάσεις της νομοθεσίας για την ευημερία των ζώων. Ο αδελφός του, Γιοάν Ζουμά- ο οποίος τράβηξε το βίντεο- δήλωσε ένοχος για την κατηγορία που αντιμετώπιζε πως βοήθησε ή ώθησε τον αδελφό του στη διάπραξη του αδικήματος. 

Στο βίντεο, ο Κουρτ Ζουμά κλωτσούσε, χτυπούσε στο κεφάλι και πετούσε παπούτσια σε μία από τις δύο γάτες του, ενώ κάποιοι γελούσαν. Επίσης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Χέιζελ Στίβενς, ο ποδοσφαιριστής ακουγόταν να λέει «ορκίζομαι θα το σκοτώσω». 

Το περιστατικό κακοποίησης της γάτας ξεκίνησε όταν ο Ζουμά έκρινε πως τα κατοικίδιά του ευθύνονται για την καταστροφή μιας καρέκλας στο σπίτι του, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. «Από τότε που αναρτήθηκε αυτό το βίντεο υπήρξε πληθώρα ανθρώπων που χτυπούν γάτες και δημοσιεύουν το υλικό στα social media», σημείωσε ο εισαγγελέας. 

Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, Τρέβορ Μπερκ, σημείωσε ότι η Γουέστ Χαμ επέβαλε πρόστιμο 250.000 λιρών στον Κουρτ Ζουμά για το περιστατικό, χρήματα που πήγαν σε εννέα οργανώσεις για τα ζώα. Συμπλήρωσε πως ο πελάτης του έχασε μια σημαντική συμφωνία με την Adidas, ενώ δήλωσε ότι έχει δεχθεί απειλές και ρατσιστικές προσβολές «που έχουν αναστατώσει πλήρως τη ζωή τους». 

Ο Κουρτ Ζουμά και ο αδελφός του έφτασαν στο δικαστήριο συνοδευόμενοι από σωματοφύλακες, οι οποίοι άνοιξαν ομπρέλες προκειμένου να τους κρύψουν από τις κάμερες και τους φωτογράφους. Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί την 1η Ιουνίου. 

Η οργάνωση RSPCA ανέλαβε τα δύο κατοικίδια του Ζουμά μόλις κυκλοφόρησε το βίντεο και ο ποδοσφαιριστής συμφώνησε να αποκτήσουν νέο σπίτι, σύμφωνα με τον δικηγόρο του. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ