Εμιλιάνο Σάλα: Νέα στοιχεία για το θάνατό του - Είχε υποστεί δηλητηρίαση πριν την πτώση του αεροσκάφους

Εμιλιάνο Σάλα: Νέα στοιχεία για το θάνατό του - Είχε υποστεί δηλητηρίαση πριν την πτώση του αεροσκάφους Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Νέα στοιχεία για το θάνατο του ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. 

Οι αιματολογικές εξετάσεις που έγιναν στη σορό τού ποδοσφαιριστή, έδειξαν πως είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του από τα υψηλά τοξικά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα, πριν τη συντριβή του αεροσκάφους που τον μετέφερε. 


Όπως ανέφερε ο παθολoγοανατόμος δρ. Μπαζίλ Περντού, ο Σάλα πέθανε από σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο στήθος που προκλήθηκαν από την πτώση τού αεροσκάφους. Όμως, πριν από το θάνατό του, είχε χάσει τις αισθήσεις του από δηλητηρίαση και τη στιγμή του δυστυχήματος βρισκόταν σε κατάσταση «βαθιάς αναισθησίας», εξηγεί ο Περντού. 

Όπως ανέφερε, οι τοξικολογικές εξετάσεις σε δείγματα αίματος τού Σάλα έδειξαν κορεσμό διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα του σε ποσοστό 58%, το οποίο χαρακτήρισε ως «σοβαρή δηλητηρίαση» και απέδωσε πιθανώς σε δυσλειτουργία των συστημάτων του αεροσκάφους.


Ο δρ. Περντού ανέφερε πως το ένα από τα δύο δείγματα αίματος ελήφθησαν από τη λαγονομηριαία φλέβα και το δεύτερο από τον κορμό του. Το πρώτο δείγμα εστάλη για εξέταση διοξειδίου του άνθρακα και το δεύτερο χρησιμοποιήθηκε για την ταυτοποίησή του μέσω τεστ DNA. 

Υπενθυμίζεται πως ο 28χρονος βρισκόταν σε ιδιωτικό αεροπλάνο με προορισμό το Κάρντιφ, το οποίο κατέπεσε στη Μάγχη, στις 21 Ιανουαρίου 2019. Το πτώμα τού πιλότου δεν βρέθηκε ποτέ. Ο Αργεντίνος επιθετικός είχε μόλις κάνει μεταγραφή 15 εκατ. λιρών από το γαλλικό πρωτάθλημα στην Κάρντιφ. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ