Βέρα Πάου: «Βιάστηκα από τρεις άνδρες του ολλανδικού ποδοσφαίρου» αποκαλύπτει η προπονήτρια της Εθνικής Ιρλανδίας

Βέρα Πάου: «Βιάστηκα από τρεις άνδρες του ολλανδικού ποδοσφαίρου» αποκαλύπτει η προπονήτρια της Εθνικής Ιρλανδίας Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη προέβη η ομοσπονδιακή τεχνικός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ιρλανδίας, Βέρα Πάου.

Η Ολλανδή προπονήτρια, αποκάλυψε ότι όταν ήταν παίκτρια, βιάσθηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τρεις άνδρες, οι οποίοι εργάζονταν στο ολλανδικό ποδόσφαιρο, εκφράζοντας την λύπη της, που η ομοσπονδία δεν αντιμετώπισε εγκαίρως και δικαίως, τις κατηγορίες της.

Οι αποκαλύψεις της Πάου, προκάλεσαν μια «συγγνώμη» από την ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (KNVB), που χαρακτήρισε «απαράδεκτο το γεγονός, ότι δεν μπορούσε να απολαύσει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον».

Η 59χρονη Πάου, η οποία θεωρείται μία από τις πρωτοπόρους του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ολλανδία και βραβεύθηκε το 2017 από την KNVB, συγκλονίζει με την ανάρτηση της στο Twitter:

«Επί 35 χρόνια το κρατούσα μυστικό από τον υπόλοιπο κόσμο, από την οικογένειά μου, από τις συμπαίκτριες και τις παίκτριες μου. Ακόμη και οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι δεν γνωρίζουν για αυτόν τον βιασμό, που διέπραξε ένας σημαντικός αξιωματούχος του ποδοσφαίρου όταν ήμουν νεαρή παίκτρια. Αργότερα, έγινα στόχος ακόμη δύο επιθέσεων από άλλους άνδρες. Και οι τρεις, εργάζονταν στο ολλανδικό ποδόσφαιρο. Μόνο όσοι εμπιστεύομαι γνώριζαν, την συστηματική σεξουαλική κακοποίηση, την κατάχρηση εξουσίας, τον εκφοβισμό και την απομόνωση που αντιμετώπισα ως παίκτρια και προπονήτρια στο ολλανδικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια, προσπάθησα να διασφαλίσω ότι αυτή η υπόθεση θα διερευνηθεί με δίκαιο τρόπο από τις ολλανδικές ποδοσφαιρικές αρχές, αλλά χωρίς επιτυχία. Μερικοί άνθρωποι προτίμησαν να μην δημοσιοποιήσουν αυτόν τον βιασμό και την σεξουαλική επίθεση, αντί να με υποστηρίξουν. Έπρεπε να μιλήσω για αυτήν την ιστορία. Δεν μπορώ πλέον να σιωπήσω».

Η ίδια πρόσθεσε πως εκτέθηκε σε συστηματική σεξουαλική κακοποίηση, κατάχρηση ισχύος, μπούλινγκ και εκφοβισμό τα χρόνια της ως παίκτρια και μάνατζερ στην Ολλανδία. 

Η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παραδέχτηκε πως έκανε λάθη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός πως η Βέρα δε βίωσε ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. 

Η Πάου γνωστοποίησε ότι κατέθεσε καταγγελία στην ολλανδική αστυνομία, για το ζήτημα, ενώ οι διοικούντες την KNVB, ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση, ότι είναι «συγκλονισμένοι από τα γεγονότα που μας περιέγραψε η Βέρα, κατά την διάρκεια μιας συζήτησης πέρυσι» και ότι στην συνέχεια, ανέθεσε έρευνα σε ανεξάρτητο όργανο.

Αυτή η έρευνα, έφερε στο φως μια σειρά από λάθη στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσθηκαν οι επιθέσεις που υπέστη η Πάου και το γεγονός ότι η ομοσπονδία «δεν αντέδρασε αρκετά γρήγορα στις πρώτες ειδοποιήσεις που έδωσε η Πάου για ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά το 2011», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ