Αποκλεισμός 10 ετών στον Αλγερινό τζουντόκα που αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς για να μην αντιμετωπίσει Ισραηλινό

Αποκλεισμός 10 ετών στον Αλγερινό τζουντόκα που αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο για να μην αντιμετωπίσει Ισραηλινό Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Ποινή αποκλεισμού 10 ετών από όλες τις διοργανώσεις επιβλήθηκε στον Αλγερινό τζουντόκα που αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο προκειμένου να μην αντιμετωπίσει Ισραηλινό αθλητή

Ο Φετί Νουρίν και ο προπονητής του- ο Αμάρ Μπενίκλεφ, που επίσης αποκλείστηκε για 10 χρόνια από τους αγώνες με απόφαση της Παγκόσμιας ομοσπονδίας τζούντο- ανακοίνωσαν μετά την κλήρωση στο Τόκιο την απόφαση να αποσυρθεί ο αθλητής. 

Ο 30χρονος Αλγερινός αναμενόταν να αντιμετωπίσει τον Σουδανό Μοχάμεντ Αμπνταλρασούλ στον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία των 73 κιλών του τζούντο και με νίκη θα ερχόταν αντιμέτωπος με τον Ισραηλινό Τοχάρ Μπουτμπούλ στον επόμενο γύρο. 

Ο Νουρίν είχε δηλώσει ότι επειδή υποστηρίζει τον παλαιστινιακό αγώνα ήταν αδύνατο για εκείνον να αγωνιστεί κόντρα στον Μπουτμπούλ. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλγερινός αποσύρθηκε προκειμένου να μην αντιμετωπίσει Ισραηλινό, καθώς το ίδιο είχε πράξει και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα τζούντο του 2019. 

Μετά τις δηλώσεις τους, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αλγερίας αφαίρεσε τη διαπίστευση τόσο του αθλητή, όσο και του προπονητή του και τους έστειλε πίσω στη χώρα τους. Αρχικά η Παγκόσμια Ομοσπονδία τζούντο (IJF) έθεσε σε αναστολή το δίδυμο και παρέπεμψε την υπόθεση στην πειθαρχική επιτροπή. 

Τελικά η IJF έκρινε ότι το δίδυμο με κακόβουλη πρόθεση χρησιμοποίησε τους Ολυμπιακούς αγώνες «ως βήμα για διαμαρτυρία και την προώθηση πολιτικής και θρησκευτικής προπαγάνδας», κάτι που παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και τον Ολυμπιακό Χάρτη. 

Αμφότεροι αποκλείστηκαν από όλες τις διοργανώσεις και τις δραστηριότητες υπό την IJF έως τις 23 Ιουλίου 2031, ενώ μπορούν να προσφύγουν στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της απόφασης. 

Με πληροφορίες από Reuters 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ