ΥΠΕΞ: Παράνομη η προσάρτηση κατεχομένων εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία, η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει

ΥΠΕΞ: Παράνομη η προσάρτηση κατεχομένων εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία, η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων, από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εδαφών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσική Ομοσπονδία, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως τονίζει, η απόφαση αυτή είναι παράνομη, καθώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και άκυρη και διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει, ως βασική αρχή, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών. Επιπροσθέτως, διαμηνύει πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την απονομή δικαιοσύνης, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος επισημοποίησε σήμερα την, παράνομη κατά της Δύση, προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία, τις περιοχές του Ντονέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια που εντάσσονται στη Ρωσία, όπως είχε γίνει και με την Κριμαία το 2014.

Ο ίδιος υπέγραψε τα διατάγματα για την προσάρτηση του εντός της ημέρας. «Αυτή είναι η επιθυμία εκατομμυρίων ανθρώπων», υποστήριξε. «Είναι δικαίωμά τους. Αναφαίρετο δικαίωμά τους». 

Η κίνηση αποτελεί νέα κλιμάκωση των προκλήσεων από το Κρεμλίνο, με αναλυτές να εκτιμούν πως ο πολύμηνος πόλεμος και η ρήξη των σχέσεων με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ εισέρχεται σε μία ακόμα πιο εκρηκτική και επικίνδυνη φάση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ