ΥΠΕΞ: Τουρκικά μαχητικά 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη - Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας

ΥΠΕΞ: Τουρκικά μαχητικά 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη - Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας Facebook Twitter
0

Έντονη καταδίκη από την Αθήνα για την «πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας από δύο τουρκικά μαχητικά». Όπως γνωστοποιεί η ελληνική πλευρά, «εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων».

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του και κρίνει πως η ενέργεια «εντάσσεται στην προσπάθεια της Τουρκίας να προβάλει τον νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό της, καταπατώντας όλους τους θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».

Όπως συμπληρώνει το υπουργείο, η ενέργεια της Τουρκίας «υπονομεύει τη συνοχή και τις άμεσες προτεραιότητες του ΝΑΤΟ», αλλά και είναι «σαφής απειλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί βασικό κόμβο μεταφοράς δυνάμεων για την ενίσχυση των συμμάχων μας». 

Καταλήγοντας, το ΥΠΕΞ ενημερώνει πως η Αθήνα «πραγματοποίησε άμεσο και εντονότατο διάβημα διαμαρτυρίας στον εδώ Τούρκο Πρέσβη. Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες για την ενημέρωση των συμμάχων και εταίρων μας, καθώς και ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ