Την ερχόμενη εβδομάδα το σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Την ερχόμενη εβδομάδα το σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των τραπεζών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε απόψε, υπό τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έγινε σημαντική πρόοδος και εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουν οι συζητήσεις ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Από τις τράπεζες έλαβαν μέρος στη σύσκεψη οι διευθύνοντες σύμβουλοι των συστημικών τραπεζών Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική) και Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης και ο Θοδωρής Καλαντώνης. 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ αποφασίστηκε να μην παραταθεί περαιτέρω ο νόμος Κατσέλη και ο διάδοχος νόμος να ψηφιστεί εντός Φεβρουαρίου, ενώ το όριο προστασίας αναμένεται να μπει στις 120.000 με 130.000 αντικειμενική αξία, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία. 

Παράλληλα φέρεται να συμφωνήθηκε το νέο πλαίσιο το οποίο δεν δημιουργεί κινδύνους για τις τράπεζες.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ