Τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group με θέμα την Ελλάδα

Τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group με θέμα την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Στις 18.00 το απόγευμα θα συνεδριάσει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης το Euroworking Group, με θέμα την Ελλάδα. Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για τον Μάρτιο αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η Αθήνα στο Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν χθες από το Μαξίμου, οι έξι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα ενώπιον των ΥπΟΙΚ των χωρών της ευρωζώνης θα αφορούν την ανθρωπιστική κρίση και τη διοικητική μεταρρύθμιση, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, την ενεργοποίηση του φορολογικού συμβουλίου και τη δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές.

Όπως επισημαίνει η Καθημερινή, τα μηνύματα που έρχονται από τους σημαντικούς παίκτες της ευρωζώνης είναι ιδιαίτερα αυστηρά δείχνοντας ότι οι εταίροι θα κρατήσουν σκληρή στάση στις προτάσεις που θα έρθουν από την Αθήνα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ότι «προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», σημειώνοντας πως το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να καταφέρει εξαρτάται από την Αθήνα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε σε συνέντευξη στην ολλανδική τηλεόραση πως «υπάρχει πολλή ρητορική στο εσωτερικό. Κέρδισαν τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχουν χρήματα να υλοποιήσουν».

Στο μεταξύ, να εξηγήσει στους ψηφοφόρους που ότι δεν θα κρατήσει όλες του τις υποσχέσεις ζητά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από τον Έλληνα πρωθυπουργό, με συνέντευξη του στην ισπανική El Pais.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ