Θεοδωράκης: Υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να έχουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και να υμνούν μόνο τα δημόσια

Θεοδωράκης: Υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να έχουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και να υμνούν μόνο τα δημόσια Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Στην υποκρισία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που υμνούν τη δημόσια παιδεία αλλά ταυτόχρονα στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια στάθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στη Βουλή κάνοντας λόγο για παραλογισμό. «Πολιτικοί που έχουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία να υμνούν μόνο τα δημόσια σχολεία και να πολεμούν τα ιδιωτικά. Πόσο υποκριτές πια!» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε στη συνέχεια όλα τα κόμματα, και όχι μόνο αυτά που κυβέρνησαν, για τη σημερινή εικόνα της παιδείας λέγοντας: «Τα σχολεία και ιδιαίτερα τα πανεπιστήμια ήταν πάντα στα χέρια των κομμάτων άρα η ευθύνη για το κατάντημα της παιδείας είναι διακομματική». Παράλληλα αναρωτήθηκε για ποια δημόσια εκπαίδευση μιλάμε και τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας παιδεύονται περισσότερο οι γονείς πληρώνουν περισσότερο για να έχουμε το χειρότερο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ευρώπη», και κατέληξε λέγοντας: «Η ζημιά που κάνουμε στην οικονομία μπορεί κάποτε να διορθωθεί. Η ζημιά που κάνουμε στην παιδεία δεν διορθώνεται με νόμους και υπουργικές αποφάσεις».


Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στο μάθημα των θρησκευτικών για το οποίο γίνεται τις τελευταίες μέρες πολύ συζήτηση ζήτησε από την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας να επιδείξει τόλμη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το σύγχρονο σχολείο δεν χρειάζεται περισσότερο θρησκευτικά από φυσική, βιολογία, πληροφορική. Στη συνέχεια δε προχώρησε και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας: «Πρέπει να ανοίξουμε την συζήτηση για τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας» καλώντας την εκκλησία να μην φοβηθεί το διάλογο. «Στην εκκλησία υπάρχουν αρκετοί ιεράρχες γήινοι και μετριοπαθείς με πρώτο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που δεν θα πρέπει να φοβηθούν αυτόν τον διάλογο» ανέφερε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ