Θεοδωράκης: Γιατί δεν είμαι στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση

Θεοδωράκης: Γιατί δεν είμαι στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Νιώθω πιο άνετα κοιτάζοντας τους πολίτες από το ύψος των ματιών» αναφέρει στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης,  εξηγώντας γιατί δε θα βρίσκεται στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης. 

Πέρυσι, ο κ. Θεοδωράκης βρισκόταν στη Σαμοθράκη, που είχε πληγεί από πλημμύρες, ενώ φέτος, θα βρίσκεται στην Αγία Βαρβάρα. «Να συναντήσω παλιούς συμμαθητές, που καμαρώνουν τα παιδιά τους και σιγά σιγά τα εγγόνια τους», αναφέρει.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ την αξία της εξέδρας στις εθνικές γιορτές. Είσαι εσύ ο πιο ψηλός πατριώτης;, τονίζει ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι ένας άλλος προβληματισμός αφορά στο ποιους θα συναντήσει στην εξέδρα. «Για κάποιους η αγάπη για την πατρίδα σημαίνει περιφρόνηση των άλλων λαών.

Και σιγά σιγά φθόνος για τους άλλους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εσένα. Εθνικισμός και ρατσισμός έχουν την ίδια ρίζα. Εγώ πάλι είμαι οπαδός ενός γενναιόδωρου πατριωτισμού που πολεμάει τις αυταπάτες και όχι ενός συντηρητικού κοντόφθαλμου πατριωτισμού», γράφει. 

Πάντως, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι οι πολίτες θέλουν από τους πολιτικούς να έχουν πρώτα στο νου τους το πατριωτικό συμφέρον, ενώ ο ίδιος θέλει από τους πολίτες να αποφεύγουν τον δρόμο της κολακείας και της παραπλάνησης. «Κοινός μας στόχος πρέπει να είναι, ένας: Να κερδίζει η Ελλάδα!», αναφέρει.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ