ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνεί ο Μητσοτάκης με τη δήλωση Σκέρτσου ότι οι αστυνομικοί δεν μεταδίδουν τον κορωνοϊό;

Αστυνομικός Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση του Άκη Σκέρτσου σχετικά με τους αστυνομικούς και τον κορωνοϊό. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν συμφωνεί με την άποψη ότι που εξέφρασε ο υπουργός του, ότι «δεν υπάρχει κάποια μελέτη δηλαδή που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό». 

«Μετά τις εκκλησίες και με την αστυνομία η κυβέρνηση ομολογεί πως διαχειρίζεται την πανδημία με μοναδικό κριτήριο μην δυσαρεστήσει την εκλογική της πελατεία», τονίζει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση. 

Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδοκιμάζει τη δήλωση Σκέρτσου και δεν λαμβάνει μέτρα για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, «τόσο θα επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι για τη δημόσια υγεία», σχολιάζει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Άκης Σκέρτσος κλήθηκε να σχολιάσει πρόταση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού

«Να προχωρήσει άμεσα και με αυστηρότερα μέτρα τον εμβολιασμό στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό. Είναι αδιανόητο να σου ζητά πιστοποιητικό εμβολιασμού ένας μη εμβολιασμένος αστυνομικός», δήλωσε μεταξύ άλλων την Πέμπτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σχολιάζοντας αυτή την πρόταση, ο κ. Σκέρτσος σημείωσε ότι η υποχρεωτικότητα λέγεται εύκολα, αλλά εφαρμόζεται δύσκολα, ειδικά σε ό,τι αφορά στον σκληρό πυρήνα του κράτους. Διευκρίνισε ότι αν ένα ποσοστό των εργαζόμενων στα σώματα ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων τεθεί σε αναστολή, αυτό δεν αναπληρώνεται εύκολα. 

«Δεν υπάρχει κάποια μελέτη δηλαδή που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό άρα επιβάλλεται, για να προστατεύσουμε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους, να εμβολιαστούν υποχρεωτικά. Τα μέτρα έρχονται σε συνάρτηση με τον κίνδυνο διασποράς του ιού», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος στις δηλώσεις του στο Mega. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο στενότερος συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος, χθες μετά την πρόταση του κ. Τσίπρα για αυστηρότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους αστυνομικούς, μας ενημέρωσε ότι δεν χρειάζεται γιατί “δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον ιό για να επιβάλλεται να εμβολιαστούν, ώστε να προστατεύσουν όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους”.

Μετά τις εκκλησίες και με την αστυνομία η κυβέρνηση ομολογεί πως διαχειρίζεται την πανδημία με μοναδικό κριτήριο μην δυσαρεστήσει την εκλογική της πελατεία.

Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν αποδοκιμάζει τη δήλωση Σκέρτσου και δεν λαμβάνει μέτρα για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς που κάνουν ελέγχους και επιβάλλουν πρόστιμα σε ανεμβολίαστους πολίτες, τόσο θα επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι για τη δημόσια υγεία. Την ώρα που όλοι μετράμε νεκρούς αυτός συνεχίζει να μετράει ψηφοφόρους». 
 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ