ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Παραδέχεται ουσιαστικά ότι πάει σε πρόωρες εκλογές- Καλοδεχούμενες κι ας άργησαν

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Παραδέχεται ουσιαστικά ότι πάει σε πρόωρες εκλογές- Καλοδεχούμενες κι ας άργησαν Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο πρωθυπουργός σήμερα «ουσιαστικά παραδέχεται» ότι πάει σε πρόωρες εκλογές, επειδή «πάλι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Ο πρωθυπουργός που επί τρία χρόνια κυβερνούσε τη χώρα στοχοποιώντας για τις αποτυχίες του τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στήνει ειδικά δικαστήρια σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων, σήμερα βγαίνει και ουσιαστικά παραδέχεται ότι πάει σε πρόωρες εκλογές επειδή πάλι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι απλά υπήρξε μοιραίος πρωθυπουργός, έχοντας στην πλάτη του την τραγική διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας, αλλά και επειδή δεν είχε μία φορά την πολιτική εντιμότητα να σηκώσει με ειλικρίνεια μία ευθύνη», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακόμα και τώρα, συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «που αποδεικνύεται ότι σχεδιάζει πρόωρες εκλογές και είχε φλομώσει στο ψέμα τον κόσμο πως θα εξαντλήσει την τετραετία - για να ολοκληρώσει το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα - δεν βρίσκει το θάρρος να παραδεχθεί ότι προσφεύγει στις κάλπες γιατί απλά βρίσκεται σε κατάρρευση». 

«Καλοδεχούμενες» οι εκλογές «κι άργησαν για να σωθεί η κοινωνία», αναφέρει η Κουμουνδούρου και καταλήγει: «Αν νομίζει ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού προλαβαίνει να διασωθεί, πλέον είναι πολύ αργά. Κύριε Μητσοτάκη το πάρτι τελείωσε». 
 
Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης για τις εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα Capital, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά έκανε έκκληση σε όλους προκειμένου να μην καταλήξει η χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης. 

Μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης, «σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται», τόνισε. «Αλλά αυτό είναι μία έκκληση προς την αντιπολίτευση, να μπορούμε να συζητήσουμε με λογική και με μέτρο και με αντιπαράθεση, όποτε αυτή χρειάζεται, τις πολιτικές μας διαφωνίες. Και υπάρχουν, δόξα τω Θεώ, ουκ ολίγες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης οι οποίες θα είναι αντικείμενο τέτοιων συζητήσεων», συμπλήρωσε και έφερε ως παράδειγμα το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα ψηφιστεί εντός Ιουλίου. 

«Ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι είναι πολύ νωπό για να αγνοηθεί το φαινόμενο με τις εκλογές στη Γαλλία, κυρίως ως προς την αποχή. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ