ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Συνεργάτης Ερντογάν: Μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας» η Ανατολική Μεσόγειος

Συνεργάτης Ερντογάν: Μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας» η Ανατολική Μεσόγειος Facebook Twitter
EPA
0

Στην «Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά ανώτατος αξιωματούχος της Άγκυρας, την ώρα που η Ελλάδα αναμένει το επίσημο κάλεσμα της Τουρκίας για επανέναρξη του κύκλου διερευνητικών επαφών για την ΑΟΖ σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, δήλωσε σε συνέντευξή του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι μέρος της «Γαλάζιας Πατρίδας» της Τουρκίας.

Αναφέρθηκε σε «ορισμένες χώρες» που όπως είπε με δηλώσεις και κινήσεις τους κλιμάκωσαν την ένταση και ισχυρίστηκε πως η χώρα του δεν υποχωρεί αλλά κινείται με βάση την ισότητα, τη διπλωματία και τον διάλογο.

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Ωστόσο είναι προφανές ότι ότι τηρούμε μια συνετή στάση. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια περιοχή επί της οποίας η Τουρκία είχε ισχυρή αξίωση καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Η Τουρκία εξακολουθεί να τη διατηρεί και σήμερα», ανέφερε ο Αλτούν.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, επεσήμανε ότι οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία θα έχουν ως αντικείμενο την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών (υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ) στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Πολιτική
0

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ