Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Μία γαλάζια γραβάτα με την ελληνική σημαία ήταν η ενδυματολογική επιλογή του πρόεδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν εξαιρετικά θερμός κατά την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο, ευχαριστώντας στον Έλληνα πρωθυπουργό για την «ηγεσία» του και σημειώνοντας πως οι ελληνοαμερικάνικες σχέσεις «βρίσκονται στο καλύτερο σημείο από ποτέ».

«Θα γιορτάσουμε τα 201 έτη από την ανεξαρτησία σας», είπε ο Τζο Μπάιντεν στις πρώτες του δηλώσεις μπροστά στις κάμερες κατά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην προσωπική φιλία που τον συνδέει με τον Έλληνα πρωθυπουργό και στα δημοκρατικά ιδεώδη που μοιράζονται οι δύο χώρες. «Ενέπνευσαν τους δικούς μας προπάτορες και για αιώνες ενδυναμώθηκαν», συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια είπε πως η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία και βάλλει κατά της καθεστηκυίας τάξης. «Ευχαριστώ για την ηγεσία σας. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε σήμερα. Για την εμβάθυνση των εμπορικών και αμυντικών σχέσεών μας, για την ενέργεια, την ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή», συμπλήρωσε ο κ. Μπάιντεν ο οποίος υπογράμμισε για δεύτερη φορά τις σχέσεις φιλίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ελλάδα και είπε πως «βρισκόμαστε στην καλύτερη στιγμή μας».

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES

Μητσοτάκης: Οι δύο χώρες βρέθηκαν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

«Ευχαριστώ θερμά για τα καλά σας λόγια. Είναι ιδιαίτερο προνόμιο να γιορτάσουμε μαζί τα 201 χρόνια από την απαρχή της παλιγγενεσίας μας», είπε με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι δύο χώρες βρέθηκαν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Με αλληλεγγύη αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», είπε συγκεκριμένα σημειώνοντας πως «είναι ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το επίπεδο των σχέσεών μας οι οποίες βρίσκονται στο καλύτερο σημείο».

Και συμπλήρωσε: «Όχι μόνο αμυντικά αλλά και στο εμπόριο, στις επενδύσεις, στο ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστος εταίρος στην ανατολική Μεσόγειο, στην ακμάζουσα πλέον οικονομία. Είμαστε πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί και άλλες αμερικανικές επενδύσεις.

Καταλήγοντας ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε: «Είμαι ευχαριστημένος που είμαι μαζί σας και αργότερα θα έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνθούμε στους πολλούς Ελληνοαμερικανούς σας φίλους. Είναι προνόμιο που είμαι εδώ στο Λευκό Οίκο».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ