Στην Τήνο ο Μητσοτάκης: «Το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα παραμένει η ενότητα»

Στην Τήνο ο Μητσοτάκης: Επιθεώρησε την τορπιλάκατο Μυκόνιος, έριξε στη θάλασσα στεφάνι για το «Έλλη» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
0

Στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη, αρχικά, στην τορπιλάκατο Μυκόνιος όπου τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. 

Η τορπιλάκατος ανοίχτηκε στο λιμάνι και ο πρωθυπουργός έριξε στη θάλασσα ένα δάφνινο στεφάνι, φόρο τιμής στον τορπιλισμό του καταδρομικού «Έλλη».

Στη συνέχεια μετέβη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Τήνου για να παρακολουθήσει την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας.

Στη δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός από το νησί, ανέφερε: «Από τα πιο μικρά και απομονωμένα ξωκλήσια μέχρι τα μεγάλα προσκυνήματα της Εκκλησίας μας, η Ελλάδα, η Ορθοδοξία γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμιση της Θεοτόκου, αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορέσουμε ατομικά και συλλογικά να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο προόδου, της αυτοπεποίθησης και της κοινωνικής συνοχής».

«Αυτή την σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία, το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος. Να σταθούμε δίπλα σε όσες και σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες» συμπλήρωσε και εκτίμησε πως «με πίστη θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε χαράξει, για μια Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης και της κοινωνικής συνοχής». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ