Πρόταση μομφής – Θεοδωρικάκος: «Η Αττική Οδός μάς διαβεβαίωσε ότι ο δρόμος θα παρέμενε ανοιχτός»

Πρόταση μομφής – Θεοδωρικάκος: «Η Αττική Οδός μας διαβεβαίωσε ότι ο δρόμος θα παρέμενε ανοιχτός» Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Τη θέση ότι υπήρχε η διαβεβαίωση από την Αττική Οδό πως ο αυτοκινητόδρομος θα παρέμενε ανοιχτός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς» εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, απαντώντας εμμέσως στα πυρά που έχει δεχθεί η κυβέρνηση για το χάος με τους εγκλωβισμένους οδηγούς.

«Αν κάποιος γνώριζε ότι θα έκλεινε η Αττική Οδός, θα παίρναμε άλλες αποφάσεις. Υπήρχε η διαβεβαίωση της εταιρείας ότι ο δρόμος θα παρέμενε ανοιχτός», είπε χαρακτηριστικά από το Βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι οι ευθύνες της εταιρείες είναι βαριές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την εκλογική του συρρίκνωση - Ο πήχυς για εμάς δεν είναι το μπόι του»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν αρνήθηκε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε, όπως έπρεπε, στην πρόσφατη κακοκαιρία. «Εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα, δεν κρύβουμε λάθη και αδυναμίες», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, που πρόσθεσε όμως, ότι «ο πήχυς γι' αυτή την κυβέρνηση δεν είναι στο μπόι του ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο Θεοδωρικάκος, ο πρώτος υπουργός που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εξαπέλυσε κατά μέτωπον επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας όταν ότι πίσω από την πρόταση δυσπιστίας βρίσκεται μία απέλπιδα προσπάθεια να ανακάμψει, «να συγκαλύψει τα εσωκομματικά της προβλήματα, συνεχίζοντας την τακτική της ακατάσχετης καταστροφολογίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ότι κινδυνεύει να βρεθεί στην 3η θέση στις επόμενες εκλογές»


 
«Σας έχει καταλάβει και σας έχει καταβάλει ο φόβος για την εκλογική σας συρρίκνωση», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία κατηγόρησε για «άσφαιρη πρωτοβουλία» και για το γεγονός ότι εξέδωσε 8 ανακοινώσεις για τη διαχείριση της κακοκαιρίας αλλά «δεν βρήκε να πει ούτε λέξη για τις βαριές ευθύνες μίας ιδιωτικής εταιρείας», της Αττικής Οδού η οποία «αν και έχει εισπράξει δισ. από τους πολίτες, δυστυχώς απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον πιο καθοριστικό δρόμο στην πρωτεύουσα». «Ούτε μία λέξη. Γιατί άραγε; είναι πολιτική αφέλεια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κομματική εμπάθεια, είναι πρόκληση για τους πολίτες, να αθωώνει η αξιωματική αντιπολίτευση μία ιδιωτική εταιρεία, την οποία για πρώτη φορά πρωθυπουργός υποχρεώνει να αποζημιώσει τους πολίτες», επέμεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ξεκάθαρα, αν καλώς υποχρεώθηκε η εταιρεία να αποζημιώσει τους πολίτες.

Ιδίως για την στρατηγική της πόλωσης, «λόγω της πολιτικής συρρίκνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κινδυνεύει να βρεθεί στην 3η θέση, στις επόμενες εκλογές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ