Πλεύρης: Ο Τσίπρας καλύπτει απόλυτα τον Πολάκη στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις

Ο Θάνος Πλεύρης προφίλ Facebook Twitter
Φωτ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα έδωσε, μέσω ανακοίνωσής του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με τη μελέτη Λύτρα για τον κορωνοϊό.

«Η χώρα μας σύμφωνα με τα πλέον επίκαιρα στοιχεία του ECDC και του Euromomo φέτος το καλοκαίρι είχε την 5η χαμηλότερη τιμή υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρώπη και συνολικά, καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, όπως έχει επιβεβαιώσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει σημειώσει τη 12η καλύτερη επίδοση στην ΕΕ των 27 με όρους υπερβάλλουσας θνησιμότητας», έγραψε ο κ. Πλεύρης.

«Από την αρχή της πανδημίας εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες αύξησης κλινών ΜΕΘ υπερδιπλασιάζοντας τες με πλήρη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Όλες οι επιστημονικές μελέτες που γίνονται αξιολογούνται από τα αρμόδια όργανα του υπουργείου και στο σύνολο τους αναδεικνύουν ότι ο εμβολιασμός αποτελεί όπλο για την αποφυγή της βαριάς νόσησης και της διασωλήνωσης», πρόσθεσε.

«Σήμερα, ενώ ο κ. Ξανθός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή εξέθεσε τον κ. Πολάκη για τις αντιεπιστημονικές αντιεμβολιαστικές του ανάρτησεις, ο κ.Τσίπρας με ανάρτηση του επέλεξε για μία ακόμη φορά να συνταχθεί με τον κ. Πολάκη και να τον καλύψει απόλυτα στις αντιεμβολιαστικές του απόψεις», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Τσίπρας: Να ζητήσει συγγνώμη ο πρωθυπουργός για τα όσα δήλωνε για τις ΜΕΘ και τη θνησιμότητα

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα δήλωνε πριν από μήνες στη Βουλή σχετικά με τις ΜΕΘ και τη θνησιμότητα εκτός αυτών για διασωληνωμένους ασθενείς με Covid-19.

«"Πεταμένα λεφτά οι ΜΕΘ" έλεγαν και "φέρτε μου μια έρευνα που να δείχνει ότι εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν" προκαλούσε ο ΠΘ στη Βουλή. Τώρα που οι μελέτες αποδεικνύουν ότι εκτός ΜΕΘ δε σώθηκε σχεδόν κανείς, θα ζητήσει έστω μια συγνώμη; Όχι από εμάς αλλά από τους χιλιάδες που χάθηκαν άδικα», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ