Πέτσας: Δεν συζητάμε απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο- Περιορισμοί μόνο σε διασκέδαση

Πέτσας: Δεν συζητάμε απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο- Περιορισμοί μόνο σε διασκέδαση Facebook Twitter
0

Κατηγορηματικός πως προς το παρόν δεν έχει τεθεί στο «τραπέζι» η συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου εμφανίστηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Οι εμβολιασμένοι θα δουν σιγά - σιγά όλους τους περιορισμούς που είχαν να αίρονται είτε αφορά στη μετακίνηση είτε στη διασκέδασή τους» ανέφερε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, «ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα». Επομένως, όπως τόνισε «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για μία φορά στάθηκε στη σημασία του εμβολίου έναντι της covid-19 λέγοντας πως μας σώζει. «Από το να νοσήσουμε βαριά. Από το να πάμε στη ΜΕΘ. Προφυλάσσει τους γύρω μας. Δίνει τη δυνατότητα στην οικονομία να έχει μία δυναμική επανεκκίνηση» σημείωσε.

Όπως εξήγησε, εκεί που η οικονομία εξαρτάται από την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα στα κέντρα διασκέδασης, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους είναι σαφής η διάκριση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Οι μεικτοί χώροι έδειξαν ότι δημιουργούν πρόβλημα διασποράς», τόνισε.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα της άρσης των περιορισμών στη Μύκονο, απάντησε πως αυτό θα γίνει τη Δευτέρα, όπως ήταν προγραμματισμένο, διευκρινίζοντας πως τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο νησί είχαν να κάνουν με τη διασκέδαση. Τα όποια μέτρα λαμβάνονται εγκαίρως από την κυβέρνηση, για να προστατέψει τους κατοίκους της αλλά και τους τουρίστες, δήλωσε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ