Η Φώφη Γεννηματά πέθανε μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, βυθίζοντας στο πένθος τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας. 

 

Με μία λιτή ανακοίνωση, το νοσοκομείο Ευαγγελισμός γνωστοποίησε πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έφυγε από τη ζωή. 

 

Η Φώφη Γεννηματά είχε πέσει χθες σε ηπατικό κώμα και όλοι οι υποψήφιοι του κόμματος είχαν ενημερωθεί για τους φόβους των γιατρών πως ήταν θέμα ωρών να υποκύψει στην ραγδαία επιδείνωση της υγείας της. 

 

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

 

Η Φώφη Γεννηματά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 11 Οκτωβρίου, με συμπτώματα ατελούς ειλεού και κατέληξε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 56 ετών. Η εισαγωγή της στο νοσοκομείο είχε γίνει γνωστή στα ΜΜΕ την επομένη. Από την ίδια ασθένεια είχαν αποβιώσει τόσο ο πατέρας της όσο και η μητέρα της. 

 

Για τον θάνατό της έχει ήδη ενημερωθεί και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διακοπή των εργασιών κοινοβουλευτικών ελέγχων.

 

Η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της»

 

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

 

Διατελούσε πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Ήταν βουλευτής της Β3 Αθηνών από το 2015. Επίσης, ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2015-2019) και της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης (2014-2019).

 

Επιπλέον, είχε χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά.

 

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

 

Η Φώφη Γεννηματά είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2008. Στις 12 Οκτωβρίου 2021 είχε γίνει γνωστή η εισαγωγή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και η ίδια είχε ανακοινώσει πως δεν θα συμμετείχε στις προεδρικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα η αποχώρησή της είχε συνοδευτεί από διπλασιασμό των υπόλοιπων υποψηφίων και τελικώς 6 πρόσωπα κατέληξαν να διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος. 

 

Είχε γεννηθεί στους Αμπελόκηπους της Αθήνας το 1964 και ήταν κόρη του Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και υπουργού του ΠΑΣΟΚ. 

 

Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ' όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986, προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα. 

 

Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγος της Φώφης Γεννηματά ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας. Είχαν παντρευτεί όταν η Φώφη Γεννηματά ήταν 22 ετών και απέκτησαν μαζί μία κόρη. Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Ανδρέας Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003. Μαζί απέκτησαν μια κόρη και έναν υιό.