Οικονόμου: Αν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση με τον Μητσοτάκη, θα ανταποκριθούμε θετικά

Οικονόμου: Αν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση με τον Μητσοτάκη, θα ανταποκριθούμε θετικά Facebook Twitter
0

Σε περίπτωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Αθήνα θα ανταποκριθεί θετικά, δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων- ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση των δύο ηγετών, κατά την άτυπη Σύνοδο στην Πράγα. 

«Εάν ο Τούρκος πρόεδρος- ο οποίος αυτός είναι που έχει δυναμιτίσει το κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών με τις γνωστές του δηλώσεις- επιδιώξει κάποια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά», απάντησε ο κ. Οικονόμου. 

Ερωτηθείς για το εάν ο κ. Μητσοτάκη θα θέσει στην άτυπη Σύνοδο- την Πέμπτη και την Παρασκευή- το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, ο κ. Οικονόμου απάντησε πως ο πρωθυπουργός πάντα ενημερώνει «με υπευθυνότητα», τους εταίρους, τους συμμάχους και τους ομολόγους του, για τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας «η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει εξωφρενικά χαρακτηριστικά». 

Η Ελλάδα, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «παραμένει ψύχραιμη και συμπεριφέρεται με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, που έχει τους συμμάχους στο πλευρό της και που έχει επαρκέστατη αποτρεπτική ισχύ για να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε πρόκληση». 

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε τι είναι διατεθειμένη να συζητήσει η Αθήνα σε μια ενδεχόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Νομίζω ότι είναι πολύ πρόωρο για να πούμε οτιδήποτε. Εάν υπάρξει η πρόθεση από την πλευρά της Τουρκίας για μια τέτοιου είδους συνάντηση, θα αξιολογήσουμε με θετική διάθεση το να γίνει η συνάντηση αυτή. Είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές, είναι γνωστή η απάντηση και η αποδόμηση σε αυτή την εξωφρενική, προκλητική, απαράδεκτη ρητορική της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα», απάντησε ο κ. Οικονόμου. 

Δείτε το απόσπασμα στο 08:20 του βίντεο

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ